Vajon jó a lengéscsillapítóm, vagy sem? Hol hibáztak?
Elvittem az autómat pár hete műszakira, és elsőre 30% körüli értéket kaptak a lengéscsillapítóim. Átállították "defekttűrős módra", és onnantól az összes bőven 65% fölötti volt. Átengedtek, deca végén megjegyezték, hogy elég gagya állapotban vannak.
Elvittem a márkaszervizbe (egyébként nagyon jó hírű) ahová újkora óta hordom, egy teljes átvizsgálásra. Direkt nem mondtam a műszakin megállapított hibát - és lássatok csodát, teljesen hibátlan az autóm futóműve. Legalábbis ezt mondták.
Egyébként most van benne 86 ezer körüli kilométer, és semmit nem érzek/hallok, ugyanolyan feszes, mint új korában.
Vigyem egy harmadik szervizbe? Mi a véleményetek?
Köszönöm!
"Fogalmam sincs, hogy ezek defekttűrősök-e"
Bridgestone defekttűrő gumi jelölése: RFT
Continental defekttűrő gumi jelölése: SSR
Dunlop defekttűrő gumik jelölése: ROF / EMT
Goodyear defekttűrő gumik jelölése: ROF / EMT
Michelin defekttűrő gumi jelölése: ZP
Pirelli defekttűrő gumi jelölése: Run Flat
Kumho XRP defekttűrő gumi jelölése: XRP
Hankook defekttűrő gumi jelölése: HRS
pl. [link]
"Ezek szerint legyek egészségesen szkeptikus, és vigyem el egy jobb, független szervizbe?"
Nem javallott. Cseréld ki inkább őket, a szervizek csak átkúrnak és nem kevéssel.
"Szard le, jót is mértek"
Igazad van. Ha már egyesre tudod a választ majd lejjebb visszük a tűréshatárt, hogy meglegyen a kettes.
Kérdező a lengéscsillapítóid haladéktalanul cserélni kell!
"Kérdező a lengéscsillapítóid haladéktalanul cserélni kell!"
Kivéve, ha a gumiabroncsokon szerepel a defekttűrő abroncs jele!!!
"Hétfőn elviszem egy mérésre, aztán, ha kell, cseréltetek."
Megírod majd, hogy mi lett az eredmény? %-ban?
Vagy azt, hogy megnézték, hogy az abroncsaid defekttűrőek-e és figyelembe vették az eredménynél?
#16 Mazda 3, 2.0, 2017
#17 Laikusként feltételeztem, hogy erre is kiterjed az állapotfelmérés.
#18 Persze!
3as ill 9es vagyok.
Én találtam egy vizsgaállomást, kerek 5 ezer Ft-ért megmondják mit kell az autón csinálni-csináltatni, hogy műszakilag rendben legyen.
Így kemény 5 ezer Ft és tudom mit kell rajta cseréljek ha vezetés közben nem bukik ki magától.
Tudnak mérni mindent mivel műszaki vizsgáztatás csinálnak sőt akár még is szerelik ha kell.
Érdemes ilyesmi helyet keresned.
Nekem meg is mutatták aknából melyik szilent öreg már, így megelőzésképp dobtam is ki aztán az újat a helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!