Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kereszteződésben, ha a villamo...

Kereszteződésben, ha a villamos, ha balról jön(Én vagyok jobbról neki), és egy másik jármü is a villamos mellett párhuzamosan jönne, akkor kié az elsőbbség?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, villamosra nem vonatkozik a jobbkéz szabály. De akkor én a villamost elengedem, és akkor a mellette haladó autót is? Vagy hogy van? Köszi, még nincs jogsim, mielőtt megijednétek:D
2023. szept. 25. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Papíron a villamost elengeded, az autós viszont neked elsőbbséget kéne adjon, ezért majd ha a villamos elment, akkor te mész, és ő meg csak utána. A gyakorlatban az történik, hogy az autós a villamos mellett elmegy, mert úgy van vele, minek várjon, rád, ha te úgyis a villamost várod. (Kivéve persze, ha keresztezné az útja a villamosvágányt, mert akkor ugye neki meg kell várnia a villamost.)
2023. szept. 25. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg elsőbbséged van az autóssal szemben, de miért várna rád, ha te úgyis a villamost várod. Ilyenkor érdemes elengedni, hogy menjen csak. Az más kérdés, hogy én még jobb kezes villamosos kereszteződést még nem láttam való életben. Mindenhol a főúton közlekedik, ahol mindenképpen elsőbbsége van, amerre én járok.
2023. szept. 25. 14:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megkaptam a választ :)
2023. szept. 25. 15:54
 4/4 anonim válasza:

Ez az egy jobb kezes kereszteződés van villamossal: 32 Százados út

[link]

Itt ha a lámpa nem működik, akkor a balról jövő villamost is el kell engedni mert jobbkezes. De tényleg csak ez az egy van.

júl. 20. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!