Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Idegen városban egy-egy...

Idegen városban egy-egy forgalmasabb kereszteződésnél (nincs stop táblátok sem elsőbbség adás kötelező) hány mp-et gondolkodtok hogy nektek van-e elsőbbségetek vagy a másiknak?

Figyelt kérdés
2023. febr. 4. 10:08
 1/2 anonim ***** válasza:
87%
Egyet se.
2023. febr. 4. 10:09
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az alatt az idő alatt, amíg felmérem hogy nincs se lámpa, se stop, se macisajt, már le is vontam a következtetést, hogy egyenrangú kereszteződés. Onnantól kezdve pedig nem kell gondolkodni, mert látom, hogy ki honnan jön, merre jelez, ergo adja magát az áthaladási sorrend.

Kivételt képez ez alól egy komplikáltabb forgalmi szituáció balra indexelő villamossal, vak kerékpárossal és tolató, megkülönböztető jelzést használó repülőgéphordozóval. Ez utóbbi esetben lehet hogy gondolkodni kéne pár másodpercet, vagy gázt adnék és áthajtanék, mivel - legalábbis itt, német kisvárosban, ahol élek - tudom, hogy olyan mafla mindenki, hogy még a zöld jelzést is végiggondolja, az alatt pedig én már a szomszéd faluban járok.

2023. febr. 4. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!