Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első forgalmi vizsgán meg...

Első forgalmi vizsgán meg buktam azóta reszketek ha csak rá gondolok. Hogy győzzem le a félszt?

Figyelt kérdés
Teljesen ki vagyok. Párhuzamos parkolásnál buktam meg, totál le blokkoltam. Be parkoltam, de valamennyivel több volt a távolság a padkától és korrigálnom kellett. Azt se tudtam hova forgassam a kormányt. Mentem én mindenhova, csak nem oda ahova kell. A tanárom meg a vizsga biztos nézett mint a moziba. A fejem főtt, le vert a víz. Holnap ismét mennem kell vezetni. Brutál önbizalm hiányom van. Pedig a vezetés jól megy. Hogy szedjem össze magam?

2023. szept. 25. 12:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%

Hát, ha ennyire stresszel a dolog, nem kéne erőltetni a vezetést.

Vagy először magadat lelkileg rendbe kéne hozni (de az minimum egy év, inkább több év), és akkor normális lelkülettel újra nekiállni.

Ez nemcsak a vezetésről szól. Hanem arról, hogy az ember néha megmérettetés előtt áll, és ezt bírni kell. Mindenki izgul, mindenkiben van némi feszültség ilyenkor, de az, hogy reszket az ember, ha rágondol, az egyszerűen nem egészséges.

Nem is tudom, az iskolai feleltetések, dolgozatok, netán egyetemi vizsgák hogyan sikerültek? Ott is reszkettél minden dolgozat előtt? Mert akkor te már teljes idegroncs lehetsz.

2023. szept. 25. 12:50
 2/14 A kérdező kommentje:
Minden vizsga előtt volt bennem félsz, de nem ilyen szinten. Ez az első vizsga amin életem során meg buktam, pedig volt belőle jó néhány. Mondjuk azért parázok mert ilyen hülyeség miatt buktam meg mint a parkolás, már az órák során is éreztem, hogy ez nem az erősségem és a tanárral nem gyakoroltuk eleget. Egyszer kétszer sikerült aztán azt mondta jól van az úgy.
2023. szept. 25. 13:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a pótórákon mondd neki, hogy ezt kéne gyakorolni. Ha továbbra is "jól van az úgy", akkor ha van apukádnak autója, akár vele is gyakorolhatod ezt egy bev.központ parkolójának túlsó végében, ahol már nem állnak autók. És az olcsóbb is, mintha az oktatóval gyakorolnád ezt sok órán keresztül.

Egy szó, mint száz: ez tényleg olyan, hogy semmi se kell hozzá, csak elegendő számú gyakorlás.

Ha az is menni fog rendesen, akkor remélhetőleg idegileg is könnyebben viseled majd a következő vizsgát.

2023. szept. 25. 13:08
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
beszeld meg az oktatoddal, hogy többet szeretned ezt gyakorolni. Te fizetsz, ö szolgältat. ennyi
2023. szept. 25. 13:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Parkolóban gyakorolhatok parkolni jogsi nélkül?
2023. szept. 25. 13:12
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

5-re:

Természetesen ez nem szabályos. De ha nem törsz össze semmit és nem ütsz el senkit, a kutya nem fog odamenni és kérni a jogsidat. Ezért mondtam, hogy olyan hely kell, ahol nem parkol más. Az ilyen hatalmas parkolóknak a külső szélén csak akkor szoktak állni, amikor dömping van, pl. karácsony előtti bevásárlási roham.

2023. szept. 25. 13:16
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szintén sikertelen lett az első forgalmi vizsgám. Én pénteken megyek újra vizsgàzni, addig lesz még két óràm. Remélem mellém áll a szerencse!
2023. szept. 25. 16:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Attol fuggetlenul hogy milyen jellegu vizsga vagy kudarc, tedd fel magadnak a kerdest, hogy mitol fosol? En is ilyen beszari voltam egyetemen, minden vizsga elott full stressz. Vegere mar nem paraztam, max nem sikerul, aztan kesz.

Forgalmi vizsgara meg tizen evesen mentem, mivel annak vegkepp nem volt tetje, nem foglalkoztam vele. Nem is volt baj.

Egyszeruen nincs min feszulni.

A parhuzamos parkolast meg bevasarlo kozpont parkoloban pont nem tudod gyakorolni. En azt se ajanlom, hogy mas autoval berogzits egy mas meretekkel elkovetett mozdulatsort. Inkabb menj el meg 1-2* vezetni az oktatoddal, ahol tobbszor parkoltok parhuzamosan.

2023. szept. 25. 16:33
 9/14 A kérdező kommentje:
A mi autókkal voltunk gyakorolni gyakorló páján, elég jól ment (passat). Épp vizsga előtt egy két nappal új autót (vw t-roc) kellett vezetni, mert amin tanultam el romlott (vw tiguan). Lehet az volt a gond, hogy mindenféle autóval vezettem. Mindenesetre holnap megyünk ismét vezetni... 5-én ismét vizsga.remélem addig begyakorolom
2023. szept. 25. 17:55
 10/14 krwkco ***** válasza:

"Parkolóban gyakorolhatok parkolni jogsi nélkül?"

A közforgalom elől elzárt gyakorlópálya az OK. Ha parkolóban próbálkozol, arra járhat egy rosszindulatú rendőr éppen civilben és megkérdezheti, hogy mit csinálsz. Eltilthatnak a vezetéstől 1 évre.

2023. szept. 25. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!