Autógumi kérdés?
Lassan közeledik majd az őszi idővel az autógumik cseréje.
Azon gondolkodtam a napokban, hogy már messze nem olyan havasak/csapadékosak a telek mint régebben, így lehet bepróbálkoznék egy jobb minőségű 4 évszakos gumival a külön téli/nyári helyett.
Bár a közelmúltban olvastam valami olyasmit hogy már elég jól teljesítenek a 4 évszakosak ezekben az enyhe teleken, viszont az egyre melegebb (már-már forró) nyári időszakban azért még akadnak vele gondok.
Ti, akik már esetleg használnak 4 évszakos gumit....mik a tapasztalataitok? Hogy teljesítenek télen illetve nyáron?
Ha ajánljátok, akkor szívesen fogadok márka/típus ötletet, hogy melyiket érdemes választani.
Amit tudni érdemes hozzá az autóhasználatról: Vidékről járunk be a közeli nagyvárosba dolgozni (25km-re). Ezen kívül csak helyben használjuk, illetve havi 1-szer megyünk rokonlátogatóba (50km-re).
Hegyekben/autópályán nem járunk, nyáron időnként a Balatonra...de az is csak 120km-re van tőlünk,szóval nem járunk nagy távokat.
Igazából én bevállalnám, hogy nem nagy távokat megyünk és már nem túl zordak a telek,stb....de előbb meghallgatnám tapasztaltabb, sokat vezető sofőrtársak tapasztalatait ezügyben :)
Ahogy egyes leírta. Viszont figyelembe kell venni, hogy még így is megéri költségekben, egy jó minőségű téli ÉS nyári kerül annyiba, hogy egy jó minőségű négyévszakost hiába kell jóval hamarabb lecserélni logikusan, továbbra is legtöbbször vagy hasonlóan vagy jobban jössz ki, nem kell a gumisnak fizetned évi 2x20 ezret vagy extra felniszettet tartani, és hacsak nem vagy hobbiversenyző illetve nem a legutolsó utáni pillanatban szeretsz fékezni, nem fogsz észrevenni lényeges különbséget menetdinamikában a szezonális gumihoz képest.
Szar minőségű négyévszakost kell kerülni.
Erre már én is gondoltam. Főleg, hogy pár éve már nem ingázok olyan rengeteget hosszú távon, mint régebben. De mivel van két szett nyomásszenzoros alufelni garnitúrám + nem egy idős a két szett: mikor az egyik cserérett, a másik még csak félidős. Így egy félidős gumiszettet nincs szívem a kukába hajítani, vagy hagyni elöregedni a garázs mélyén. Persze, tudom, hogy hosszú távon nem ez az olcsóbb megoldás.
Ma egy teszteken előkelő helyen végzett márkás négyészakost simán bevállalnék.
"Így egy félidős gumiszettet nincs szívem a kukába hajítani, vagy hagyni elöregedni a garázs mélyén."
A fiatalabbat használhatod az évszaknak megfelelően a négyévszakossal felváltva, amíg el nem kopik. Vagy végleg el nem öregszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!