Igaz, hogy anyagilag jobban megéri csak téli gumit használni egész évben?
A 4 évszakosról azt mondta nekem hogy semmi értelme mert nyáron rossz, télen is rossz.
Nagyon keveset futott használt márkás Michelin téligumit vettem nemrég, nincs repedés rajta, nagyon szép állapotú. A nyárit cseréltem le rá. Eddig jól teljesít!
Egyrészt ebben a melegben kinyírod a téligumi lamelláit.. másrészt sokkal gyorsabban kopik, harmadrészt kapsz egy esőt aztán lehet nem állsz meg amikor nagyon gyorsan megkéne mert csúszni is fog..
Télen vagy 5 éve nem láttam olyan havat amiért kellett volna a téligumi, igaz nagyjából Bp-n belül járok legtöbbet, vidéken, hegyvidéken azért lehet hó bőven.
Persze, hülyeség a szezonális gumi, csak azért találták ki hogy még lehúzhassanak pénzzel.
Véletlenül sem azért, mert az egyik nem alkalmas a másik évszak extrém körülményeihez és hiába gurul az autó a másik évszakos gumin is, sokkal gyorsabban amortizálódik.
De mindenki hülye ugye, csak haverod a helikopter.
Alapigazság, pl. a 4évszakos gumi esetében: ami mindenre jó, az tulajdonképpen semmire sem jó.
Vagy a "téli gumit használom nyáron is" gondolkodású emberektől megkérdezném: ugye minden gumival foglalkozó fejlesztőmérnök és szakértő hülye, mert nem még jöttek rá, hogy +35 fokban is lehet menni hópihés Hakkapelitával? 🤪
Sok példát lehetne fölsorolni, de nincs értelmetlen a csóró sz@rrágókkal harcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!