Forgalmi engedély ha nem időben van mi történik?
Vettem egy kocsit ami ideiglenesen ki van vonva a forgalomból két hete atiras miatt. Nekem most kéne átírnom jövő héten majd az adásvételitől számított 15nap ott jön ki ugye.
A kérdésem az lenne:
- Ha nem teszem meg az adásvételinek van ideje amikor már semmisnek minősül és újra kell írni?
- Ha nem teszem meg mert pár hét múlva lenne pénzem rá ha addig közlekedek vele és megallit a rendőr és jogsit kér csak akkor szerencsém van lehet de ha látja, hogy lejárt akkor ugrik a rendszamtabla és xy büntetés vagy mivel jár ez?
- Amikor sebesség mérés van az úton kocsiból az a gép ugye nem nézi ezt nem jelzi ezeket?
#9 Hát, ha a tulaj leadta az adás-vételit, az semmiképp nem lesz már semmis, csak ha lejár a 15 nap, attól függően, hány nappal később íratod át, fizetheted a késedelmi díjat. Ha sokáig nem íratod át, akkor meg megvan, mennyi idő után mennyi időre vonják ki a forgalomból, mondjuk ez neked nem számít, mert már ki van vonva. :D
Közlekedni semmiképp ne közlekedj vele, ha ki van vonva a forgalomból.
Nem értem, minek autót venni, ha kötelezőre meg átíratásra már nem futja.
Akkor még futotta rá, de közbe jött egy váratlan kiadás.
Milyen késedelmi díjat kell fizetni?
Az a kötelezőnél van ha nincs megkötve de az van!
Ha véletlen rendőri ellenőrzés van és kiderul nincs forgalmi de biztosítás és műszaki stb van. Mi várható akkor?
#9 Amíg nincs átíratva, addig hiába adta le az elöző tulaj az adásvételit, mert , az csak egy széljegyzet lesz az autó kartonján, de a tényleges tulajdonváltozás csak akkor lesz, ha te bemész és átiratod, illetve a nevedre kiállítódik az új törzskönyv. Ismerősöm járt így, hogy az általa eladott autót nem iratták át, aztán kapta a büntetéseket, és minden alkalommal mehetett be az adásvételivel fellebbezni. De emlékeim szerint voltak itt is ezzel kapcsolatos kérdések.
Amúgy az eredetiségvizsga megvan? Mert arról nem írtál, de az is kell az átirításhoz, szintén pénzbe kerül.
Igen az eredetiség vizsga is kell tudom és nincs az egybe lesz:
Az eredetvizsga, torzskönyv, az uj
forgalmi, a vagyonátruházási illeték
Így van ha van valami a adásvételivel be kell mennie és akkor nem neki lesz a büntetés ha... Tisztába vagyok ezzel de köszi.
Végülis a kérdés fontossága az volt amíg nem iratom át és fontos használnom (kockázatok) ha véletlen bele csúszok egy ellenőrzésbe akkor mire számítsak.
# 18
Milyen késedelmi díj ezt nem értem?
Ha nem iratom át 15.napnal akkor utána van késedelmi díj?
A drága mulatság az ha a rendőr igazoltat és gondolom arra írtad az igen tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!