Amerikában miért cserélnek 5000 kmenként olajat?
Figyelt kérdés
Ott az okosok 3000 mérföldet mondanak, ami kb. 5000 km, hogy ha akkor cseréled, akkor nagyon szuper marad a motor. Itthon 10000 km alatt senki sem ajánl olajcserét, 10000-re esküszünk nagyon sokan, velem együtt. Miért mondanak ott fele annyit? Annyival rosszabb minőségű ott az olaj vagy mi?2023. szept. 22. 13:01
2/10 anonim válasza:
Kérdezd meg tőlük.
Én még nem hallottam ezt a 3000 mérföldet, pedig rengeteg amerikai autószerelős videót nézek.
3/10 anonim válasza:
5000 merfoldenkent van olajcsere. Az auto jelez otezrenkent. Vegulis megcsinalhatod hogy reseteled hogy ne irja ki minden indulaskor
4/10 anonim válasza:
Azért azt sem mindegy hogy milyen kocsiról van szó. Egy mezei Swiftbe persze hogy elegendő a 10.000 km utáni olajcsere, de például egy AMG Mercedesben amit folyamat nyúznak ott ajánlott 5-8.000 km-enként olajat cserélni.
5/10 anonim válasza:
Na szerinted miért? Miért szükséges egyáltalán az olajcsere? A friss olaj vagy a használt olaj biztosít jobb kenést? Miért van olyan aki elhiszi, hogy jó ha betartja a megadott 30ezres periódust?
6/10 nyilas1 válasza:
Amerikában cserélnek olajat?
7/10 anonim válasza:
Azért mert ott nagyok a távok és nagy a hőingadozás. Pl. Arizonában nappal nagy a hőség, éjszaka hideg van és nehéz a terep.
8/10 anonim válasza:
Én sok angol nyelvű autós tartalmat nézek de 3000 mérföldet még soha nem hallottam,a legkevesebb 5000 volt,azt szokták ajánlani gyakran inkább.3000 mérföldes csere szerintem is túlzás de egyáltalán nem gyakori szokás ilyen gyakran cserélni
9/10 anonim válasza:
Ott se minden autóba írják ezt elő.
10/10 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!