Nézegetem a quadokat és írják, hogy mezőgazdasági vontatóként, traktorként levizsgáztathatóak és akkor mehetsz vele közúton. Elgondolkodtam: akkor nem kell rá sisak? Mert én még traktorost nem láttam bukóban!
A jogi, vagy a kresz részét nem tudom megmondani, hogy mi az előírás, de a saját elemi érdeked, ha ezzel közúton közlekedsz, hogy védd magadat.
Az ügyvédnek mindegy, a rendőrnek is mindegy, max kioszt egy 10 ezres bírságot, de attól még nem lesz neki se több se kevesebb, a tégedet nem észrevevő autósnak is mindegy lesz, egyedül neked nem lesz mindegy, ha felborulsz vele.
Ha előírás, ha nem, nyugodtan legyen bukó rajtad, azzal csak nyerhetsz.
1: Persze, hordanék, csak érdekel, hogy muszáj-e.
2: Mire alapozod?
KRESZ szerint nem kell. Csak motorkerékpárra, és smkp-ra van előírva.
A mezőgazdasági vontatóra vizsgáztatásnak viszont mevannak a saját hátulütői. Gondolom nem max. 25-el közlekednél pl.
Vontatóra vizsgázott quad jogi hátterében a bukósisak a legkisebb probléma, erre utalok.
Vegyél inkább smkp-ra vizsgázottat, és legyen rajtad bukó.
Akkor beszélj quadosokkal, mert ez túl bonyolult téma.
A "halom cucc" külön téma megint.
A quadozás egy újgazdag f*szság amúgy szerintem. Terepmotorozz, vagy terepjárózz helyette. Ha van rá pénzed.
És az mitől jobb, mint egy fedett terepjáró? Amivel még a szórakozáson kívül még utazni is tudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!