Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek mennyire számít a...

Kinek mennyire számít a fogyasztás?

Figyelt kérdés
Mennyire volt szempont ez szempont a vásárláskor? Csak azért kérdezem, mert sokszor ez a téma az emberek között.

2023. szept. 17. 17:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mértékkel, de számít.

Azért vettem dízelt, mert jó áron tudok tankolni, meg az én használatom mellett vagy 3 literrel kevesebbet eszik, mint a hasonló bnezines tenné. De azon már nem agonizálok, hogy így 6,5 vagy éppen 7,1 a fogyasztás

2023. szept. 17. 21:40
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem túlságosan,persze az a legjobb ha minél kevesebbet fogyaszt de most bevállalnék akár 10+ literes átlagfogyasztást is mert keveset megyek,nekem nem múlik semmi azon hogy havi egyszer vagy kétszer tankolok
2023. szept. 17. 21:58
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Azt az autót nem éri meg megvenni, ami sokat fogyaszt, de nem megy. Egy hybrid jó, mert ott legalább megkapod azt, hogy kevés a fogyasztás. Egy nagy motoros autóval jó autózni. De félúton van a gond. Ezek az 1,6-os és 1,8-as autók. Semmi értelmük.
2023. szept. 17. 22:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Évi 50-60.000 km.

6,5 fogyaszt az autóm dízelből, az autó értéke 2, ft.

Mai árakkal a beletankolt üzemagyag értéke 2,5m ft.

Szerintem számít.

2023. szept. 17. 22:45
 15/16 A kérdező kommentje:
13! Pont ez az, hogy relatív kinek mennyi a sok. Ezért is úgy szólt a kérdés, hogy mennyire számít? Valamint egy hybrid-nek többször annyiba kerül a javítása, mint egy sima szívó benzinesnek. A közvetlen a befecskendezés is hatékony fogyasztás szempontjából, de annak is jóval több a javítása. De a fogyasztásuk valóban kevesebb.
2023. szept. 18. 09:11
 16/16 anonim ***** válasza:
38%

Közvetlen befecskendezésnél sem mindegy miről beszélünk...

Dízel esetében mondjuk egy adagolós, 115 báros porlasztócsúcsos motorról

vagy egy PDTDI-ről 1500+ bárral.

Elöbbi teljes javítása bőven 100e alatt van új, utángyártott alkatrészekkel.

Utóbbi még utángyártottal is több százezer ft... Gyárival meg közel 1 millió vagy akár több.

Fogyasztása mind a kettőnek jó, csak az adagolós lusta de cserébe örök élet.

2023. szept. 18. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!