Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mi számít jó és...

Szerintetek mi számít jó és rossz fogyasztásnak egy autónál?

Figyelt kérdés

Mennyi az a 100 km/liter fogyasztás ami kiemelkedően jó, ami átlagos, és ami kimondottan rossz, ha figyelembe vesszük az adott autó egyéni tulajdonságait!? Akár benzines, akár dízeles.

Tudtok írni példákat?

2023. jún. 28. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Ha a gyári adatokhoz képest alacsonyabb a fogyasztás az jó. Ha hozza kb. A gyári értéket az átlagos. Ha sokkal többet fogyaszt az már sok.
2023. jún. 28. 18:42
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Ez nagyon nagyon relatív. Én sose foglalkoztam vele. Nem nagy motor van a kocsimba(1.5), átlagosan fogyaszt. Katalógus adat szerint aszem 5.5 az országúti, de mivel soha nem tartom a megengedettet és fillérb@szó sem vagyok így teljes mértékben lesz@rom. De mondok azért példát! 😏 Van egy ismerősöm, aki fogyasztás b@zi/tipikus fillérb@szó. Na jó ideje istenítő hogy az új swiftje(840kg) az 1.2es motorral 4liter alatt eszik. Én ezzel nem tudok mit kezdeni😅aztán sokan mondják, hogy lóf@szt teljesítmény(már mint fogyasztásban) Kövi példa Mazda 2.0 skyactiv. Ami katalógus adat szerint ugyan úgy 4.1et eszik országúton mint a suzuki. A gond csak az, hogy ebbe a Mazdaba 2literes motor van és több mint 1400kg.😅😅
2023. jún. 28. 18:48
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Ez rohadtul relatív..

Például ha a saját autómat nézem (2,5 literes 6 hengeres szívóbenzin) , akkor a 10 literes átlag szerintem nem rossz ahhoz képest hogy főként városozok vele. Hosszabb úton tempomattal 8 körül. De autó, ember, és körülményfüggő

2023. jún. 28. 18:58
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Nagy átlagosságban 6 liter alatt kiemelkedően jó, 7-8 liter átlagos, 8 liter felett sok.
2023. jún. 28. 19:03
 5/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
93%

Opel Vectra B 2001 1.8 benzin 125 LE

- Városban télen megeszi a 10-11 litert is

- 110-es tempónál 7 litert eszik

- Országúton valamennyivel kevesebbet, mint 7 litert.

2023. jún. 28. 19:06
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

"Ha hozza kb. A gyári értéket az átlagos."

Céges 1.6 benzin Focusok gyári adat szerint vegyes fogyasztásban 6 litert fogyasztanak. Hát ennek köze nincsen a valóshoz ami minden autónknál be van állva 7,3 körül nálunk. Tök átlagos futásteljesítmény és használat mellett.

2023. jún. 28. 20:15
 7/11 nemaRendőrség ***** válasza:
91%
5öt eszik nagyrészt városban a kocsi, nem vagyok boldog. 4 lenne az elvárt, elvégre hibrid
2023. jún. 28. 21:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Fogyasztás tekintetében én a Spritmonitor adatbázist szoktam nézni, ott valós használók töltik fel a tankolásaikat, elég pontos, és mivel sokan vannak a tartomány is reálisan széles (van spórolós és hajtós sofőr is közte, látszik hogy valós körülmények között -tól-ig mire lehet számítani az adott autótól).
2023. jún. 29. 02:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez sok mindentől függ. Nem mindegy hogy egy rakott ZIL-ről van szó a budapesti csúcsforgalomban, vagy egy Yarisról sík országúton 80-nal poroszkálva.

Nagyjából egy átlag 1,3 tonnás autónál vegyesben dízelnél 5-6, benzinesnél 7-8 szerintem elfogadható. 10 fölött már sokallnám. De ez megint relatív. Egy 400 lóerős 2 tonnás batár SUV-ban megint nem sok.

2023. jún. 29. 07:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Én elégedett vagyok az enyémmel, 1.8-as hibrid, 4,2 l-t fogyaszt, ez kevesebb, mint a gyári érték. De ha a tartályátlag 3-assal kezdődik, az még jobban tetszik.
2023. jún. 29. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!