Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lemerült az akkumulátor az...

Lemerült az akkumulátor az autómban. Ha veszek egy újat, és belerakom az újat, akkor simán indítom és használom, vagy be kell valamit állítani?

Figyelt kérdés

12V 74Ah 680A-as van benne most, 2002-es Audi A4 1.9 PDTDI, AWX. Nincs se start stop, se riasztó, se semmi. Simán csak rákötöm az újat és használom?

Egyébként az oka: Az aksi már régi, másodjára merítettem le, egyszer 2 éve, de akkor feltöltöttem és jó lett, most megint, mert égve hagytam a világítást. Eléggé leesett a Volt, 9.4-ről jött vissza, 4x tudtam beindítani tegnap, de ma reggelre már nem sikerült. Soha nem volt vele baj.

Ez akkor megfelelő lenne? [link]

Jobb plusszos az is, ami most benne van.

2023. szept. 17. 08:53
 1/7 anonim ***** válasza:
27%

Hát a paraméterei mint látod megegyeznek, azt mondod jobb+ szóval az is rendben van, akkor nyilván jó. Esetleg még a méreteit csekkold, hogy befér-e a helyére.

Beszerelés után nem kell csinálnod semmit. Arra figyelj, pusztán elővigyázatosságból, hogy mikor veszed ki a régit, akkor először a negatívat kösd le, aztán a pozitívat. Utána mikor rakod be az újat, először a pozitívat rakd vissza, utána a negatívat.

Illetve azt mondtad nincs semmi, de központizár gondolom van. Szóval mikor cseréled, akkor a kulcsot vedd ki az autóból, mert ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy mikor rákötöd az új akksit, akkor a pillanatnyi túlfeszültség miatt aktiválódik a központizár és bezárnak az ajtók.

2023. szept. 17. 09:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2023. szept. 17. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Ezeken még kb. csak az órát meg a rádiót kell majd beállítani újra
2023. szept. 17. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A rádió szivathat meg, ha kódot kér és nincs meg a kód.
2023. szept. 17. 13:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Hála istennek, saját fejegység van benne, nem a gyári. Meg van az is valahol, de kazettás őskövület, így cseréltem. :)
2023. szept. 17. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Az orat meg a datumot nem kell!

Az en 2000-es 1.9 TDI, AJM automban is igy van mar.

2023. szept. 18. 19:57
 7/7 A kérdező kommentje:
De kell, az enyém nem rádiófrekvenciás óra. Manuálisan kell beállítanom.
2023. szept. 19. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!