Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol folyhat a hűtővíz?

Hol folyhat a hűtővíz?

Figyelt kérdés

Először is mindenféleképpen megy szerelőhöz az autó, de előtte jó lenne tudni mi a szitu..

Van egy 2005ös, benzines, 1.6-os bfq motorral szerelt skoda Octaviám..

Az a probléma, hogy el kezdett folyni belőle a hűtővíz. Viszont nem tudom, honnan, mert egy motorvédő burkolat van a kocsi alatt.

Álló motornál csöpög belőle, a tócsa, ha szemben állok vele, bal oldalt keletkezik. Az biztos hogy nem a hűtőradiátorból folyik, mert azon nem látszik a folyás a motortér át nézésénél.

De akkor honnan folyhat? Hiába keresem, nem látom.

2023. szept. 16. 08:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Vízpumpa bajnak néz ki, ez egy vezérlés le fel esetleg csere lesz valószínűleg.
2023. szept. 16. 08:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Amúgy az, hogy hol a tócsa kb így semmit nem jelent tekintve, hogy csak annyi, hogy a takarólemezről ott tud kifolyni, de teljesen más helyen is folyhat rá.
2023. szept. 16. 08:16
 3/11 A kérdező kommentje:
1es- a vízpumpából akár órák óta álló motornál is folyhat a víz?
2023. szept. 16. 09:34
 4/11 A kérdező kommentje:
2es igen tudom. De a takaró lemezen van több kisebb nyílás, illetve csavarnak való lyuk is.. De csak ott a baloldali lyuknál folyik a többinél nem.
2023. szept. 16. 09:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen folyhat.
2023. szept. 16. 09:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Azt ne mondd hogy hiába keresed , mert te nem keresed.

Vedd le a burkolatot és lehet hogy megtalálod akkor.

2023. szept. 16. 09:39
 7/11 A kérdező kommentje:
5ös értem,köszönöm.
2023. szept. 16. 10:26
 8/11 A kérdező kommentje:

6os.. Könnyű azt mondani, se szerelő akna, se emelő se semmi. Hozzáteszem, ez a burkolat nem kicsi.. Nagy, vastag acél lemez..

Nem hitvány műanyag..

Valamikor ez az autó, rendőr autó volt, és azért van ilyennel szerelve, hogy megvédje a motort, olaj teknő stb, külső sérülésektől stb....

2023. szept. 16. 10:30
 9/11 A kérdező kommentje:

5ős mégegyszer nagyon köszönöm a segítséged. Mostmár biztos, hogy vízpumpa adta meg magát.

Mivel hogy írtad, hogy gyanús hogy az, most nem olyan rég, fel nyitottam megint a motorház tetőt, és el kezdtem ahova csak befért a kezem, végig tapogatozni az alkatrészeket, még a blokkot is.. És mikor eljutottam a pumpához, hát mit ad isten, annak az alja csurom víz.. Felülről pont nem látszik, csak így alá nyulkálva lett kitapintható..

Azért megnyugodtam hogy nem a blokk repedt meg vagy valami..

2023. szept. 16. 13:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Szokott folyni vagy a tömitésnél vagy a tengelynél. Azon a felén esélyes, hogy az folyik. 😉
2023. szept. 16. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!