Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel lehetne még spórolni a...

Mivel lehetne még spórolni a fogyasztáson?

Figyelt kérdés
Ételfutár vagyok és egy 25 éves swifttel dolgozom. Nagyon ócska, ezer sebből vérzik, eszi a vizet, olajat, füstöl és hangos is. A fékek már egy éve nyikorognak, a tárcsák szét vannak marva, a gumik olyan simák mint a slick, a padlólemez annyira rozsdás lyukas, hogy az utastérből kilátszik az út. A főnököm semmit nem költ rá, azt sem értem, hogy hogyan mehetett át a műszakin. Akármennyire spórolok, sehogy sem tudom városban 10 liter alá vinni a fogyasztást. Klíma eleve nincs, ha a pirosnál 15 másodpercet kell állni akkor leállítom a motort, sokat használom a motorféket, lassan járok, nem gyorsítok intenzíven és nem pörgetem túl. A főnököm meg azzal b@sztat, hogy 7 liter elég kellene legyen, és a jövőben levonja a fizetésemből a plusz fogyasztást.

2023. szept. 15. 11:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ennyire azért nem értek hozzá, hogy be tudjam állítani. Csak annyit csináltam, hogy kivettem és ronggyal megtöröltem mert olajos volt, pont úgy, mint mikor a kétütemü simsonok beköpik. Nem tudom mekkora hézag kell legyen, látszólag mind egyforma volt. Semmi nem változott, ugyanúgy megy, mint előtte.
2023. szept. 15. 13:03
 12/14 anonim ***** válasza:
88%
Én tennék egy névtelen bejelentést az autó állapotát illetően... Az ilyen szarrágó simán megérdemelné.
2023. szept. 15. 15:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Gumikat fújd fel 2.5-re.
2023. szept. 15. 19:15
 14/14 Zizizabalo ***** válasza:

Nem tudom milyen gyászos világ végi banánköztársaság polgára vagy, de itt Romániában egy megyeszékhelyen több új dacia spring is szaladgál futárautóként. Esténként teszik fel töltemi olcsó árammal, fenntartási költsége kb nulla, nem bánja a sok megállás-indítást.

Nyilván itt sem listaáron vették meg, azért nem szálltak el, meg vicc ellenére ez sem a nyugat.

2023. szept. 17. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!