Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha van egy autóm amin lefog...

Ha van egy autóm amin lefog járni a műszaki hamarosan, viszont eladni nem szeretném akkor mik a lehetőségeim?

Figyelt kérdés

Van egy másik drágább autóm és ezt igazából már arra használom, hogy a mellettem lévő parkolóban van így nem áll mellém más és nincs meg a veszélye, hogy rám nyitják az ajtót vagy nekem megy valaki parkolás közben. Havonta párszor azért használom is, de most lassan lejár a műszaki róla és mivel idős autó így kellene rá karosszériamunka de az már nem lenne túl gazdaságos rá, így nem lesz rajta műszaki. Ebben az esetben köteles vagyok leadni a kocsit, vagy parkolhatok vele ugyanúgy közterületen?

(Mielőtt valaki abba kötne bele, hogy foglalom más elől a helyet, nagyon sok hely van a társasházunk előtt, mindig van üres hely is, így nem veszem el senki elől a helyet, csak azt zárom ki, hogy egyik oldalról mellém álljon valaki.)

2023. aug. 31. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

Forgalomból ideiglenesen ki tudod vonatni évente 2300 Ft-ért, amit évente tudsz hosszabbítani.

Ami kérdés lehet még az az, hogy mennyire buzgóak nálatok a közteresek a roncsautók miatt. Van ahol csak a rendszám nélkülieket szállíthatják el (a tieden ugye maradna a rendszám), de van olyan is, ahol azokat is, amik láthatóan hosszabb ideje nem mentek már. Utóbbi esetben azért néha mozgasd meg a lakótelepen (pl. átállsz vele 3 hellyel odébb, stb.), hogy ne legyen nagyon feltűnő, hogy csak áll és rohad.

2023. aug. 31. 18:21
 2/11 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem, volt itt a parkolókban két autó ami 3 évig állt már belepte a kosz és utána is csak akkor vitték el amikor festették a parkolókat és emiatt muszáj volt.

Mindig van hely, tehát bejelenteni nem fogja senki, illetve nyilván néha letiszítom majd, nem hagyom, hogy leeresszen kerek se, meg ahogy mondtad néha-néha átállok másik helyre, hogy ne keltsen feltűnést. Külsőleg nincs látható rozsda se szóval nem úgy néz ki mintha egy üzemképtelen autó lenne.

Ha kivonatom a forgalomból ideiglenesen amit írsz akkor nem kell levennem a rendszámot?

2023. aug. 31. 18:27
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
Nem kell levenned rendszámot. Csak elintézed ügyfélkapun, vagy kormányhivatalban, hogy kivonnád ideiglenesen. "Kérelemre ideiglenesen kivonva" státuszba fog átkerülni az autó. Csak figyelj majd mindig, mert ha elfelejted pl. egy év múlva meghosszabbítani, akkor automatikusan visszahelyeződik, és onnantól megint fizetned kell rá az adót, meg a biztosítást.
2023. aug. 31. 18:30
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

Te tudod, ez csak az én saját véleményem, de egy használati tárgyat így óvni totális pénzkidobás és felesleges is.

Viszed magaddal a sírba a patika fényezésű autót?

Az ajtót rádnyithatják egy Tesco parkolóban is.

Akkor már többet ér, ha kibérelsz egy garázst. De még egyszer mondom, attól nem ment meg semmi, hogy valami agyoniskolázott rá b.ssza az ajtót.

Egyébként bőven elég egy szomszéd is, mert azért mindenkinek fel fog tűnni, hogy az autó nem mozog, ha azt bejelenti és ugye kiderül hogy nincs rajta műszaki, akkor felszólítanak hogy távolítsd el.

Ez a van hely-nincs hely kérdés irreleváns, azért valóban nem arra való egy közterületi parkoló, hogy lejárt műszakis autót tárolgassanak ott.

2023. aug. 31. 18:31
 5/11 anonim ***** válasza:

"Egyébként bőven elég egy szomszéd is, mert azért mindenkinek fel fog tűnni, hogy az autó nem mozog, ha azt bejelenti és ugye kiderül hogy nincs rajta műszaki, akkor felszólítanak hogy távolítsd el."

Épp ezért írtam neki az #1-es kommentemben, hogy néha parkolgasson vele 1-1 helyet ide-oda, hogy ne tűnjön fel a többi lakónak, hogy nem forgalomképes az autó.

2023. aug. 31. 18:37
 6/11 A kérdező kommentje:

Tesco parkolóban is rányithaják természetesen, de miért ne adnák kevesebb esélyt erre? Minek szereltet valaki jobb zárat? Riasztót? Hát úgy is betörhetnek hozzá.

Nem viszem a sírba, de úgy látszik téged nem zavarna ha valaki megnyomná az autódat? Nyilván ha valami ütött kopott lerugott darab akkor nem annyira zavarja az embert, de nem azért vettem egy szép autót, hogy egy barom akit nem érdekli az rácsessze az ajtót. Ahogy gondolom téged is zavarna, hogy valaki mondjuk lefújja graffitivel a házad falát, hiába az is csak egy "tárgy"..

Ha lenne rá lehetőség bérelnék garázst, de se kiadó , se eladó nincs a közelemben.

Valóban elég egy szomszéd is, de néha mozgatnám az autót ez az egyik, a másik, hogy korábban állt itt több autó is amik még kinézetre is látszódtak, hogy itt vannak hagyva, leeresztett gumik, stb. és évekig semmi nem történt csak amikor volt egy parkolóvonal újrafestés így kénytelenek voltak elvinni őket miután hiába volt kitéve a megállni tilos tábla 1 héttel előre de azok maradtak ott.

Tisztában vagyok, hogy nem arra való, de senkit nem zavarok vele, akkor nem is gondolkodnék ebbe ha ahogy sok más helyen is van harc lenne a parkolókért, de itt szó sincs erről, minden lakó de még vendég vagy idegen is meg tud állni gond nélkül annyi hely van mindig.

2023. aug. 31. 18:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget ezt az opciót megnézem.

2023. aug. 31. 18:40
 8/11 anonim válasza:
nem "lefog járni", hanem le fog járni
2023. aug. 31. 18:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Ha már ennyire kötekedni akartál a helyesírásom miatt, akkor igazán kezdhetted volna nagy betűvel a mondatot és ponttal a végét.

2023. aug. 31. 19:01
 10/11 anonim ***** válasza:

6

Semmit nem értettél abból amit írtam. Mindegy, ha te vagy egy használati tárgyért és nem fordítva, amit ráadásul a szabad ég alatt tartasz, akkor tőlem aztán azt csinálsz amit akarsz.

Nekem is van új autóm, beteszem este a garázsba, aztán ennyi. Ha meg nem lenne garázs, akkor kint tárolnám. De nem sátraznám körbe, meg nem tologatnék x időnként mellette egy lejárt műszakis valamit.

2023. aug. 31. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!