Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem merek vezetni. Várjak még?

Nem merek vezetni. Várjak még?

Figyelt kérdés
A forgalmi oktatóm 30 órán keresztül csak nyírt. Nagyon lekezelően beszélt velem. Úgy éreztem hogy nem vagyok képes semmire. Ha nem ment elsőre a parkolás akkor kiabált velem és kikelt magából. Gyomorgörcsel mentem mindíg az órákra. Vizsga előtt 1 órával még vettem tőle egy órát, hogy átvegyünk mindent. Kiabált velem a fejét rázta hogy ez nem lesz jó. Majd hozzám vágta hogy így halt meg a nagyanyja is a zebránál. Mivel nem fékeztem időben hogy elengedjem a gyalogost. Pedig én megakartam állni és fékeztem is. Ennél a mondatánál teljesen szétestem. Vizsgán pedig olyan hibákat vétettem amit eddig soha. Elment az egész kedvem. Félek a vezetéstől és nem érzem magam biztosnak. Nem vagyok képes újra kocsiba ülni. Nagyon megviselt engem ahogy beszélt velem. A szüleim sürgetnek hogy keressek másik oktatót és hogy azonnal folytassam és minél hamarabb legyen meg a jogsim. Viszont én soha többet nem akarok vezetni. Azt mondják a szüleim hogy gáz vagyok amiért félek. Szerintetek folytassam vagy várjak még egy kis időt míg lelkileg megerősödök? Rém képeim vannak az egész 30 óráról és ahogy bánt velem. Folyamatosan az jut eszembe hogy nem vagyok jó. Nem tudom magam túl tenni.
2023. aug. 31. 09:50
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Eleve hülyeség volt végig nála tanulni, ha már a kezdetektől ilyen idiótán viselkedett. Te pedig ülj be az autóba és kisforgalmú utakon gyakorolj! Egy rutinos és normális ember mellett, teljesen más lesz majd. Fölöslegesen stresszeled magad más hülyesége miatt.
2023. aug. 31. 09:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 Azt írja, hogy még nem vizsgázott le. Úgy pedig - amíg nincs jogosítványa - inkább ne "gyakoroljon" kis forgalmú utakon se, legfeljebb tanyán, vagy körülzárt magánterületen, ahol nincs senki se rajta kívül.

Kérdező, te pedig válts oktatót, nézz szét a városod FB csoportjában, biztos van olyan, akit sokan ajánlanak, na őt próbáld meg, ő nem lehet rossz. Lényeg, hogy mindenképp nyugodt oktatót keress. A jelenlegit hogyan választottad, vagy hogyan keveredtél hozzá?

2023. aug. 31. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mihamarabb keress másik oktatót és folytasd a gyakorlást. Egy hónap alatt már nagyon sok kiesne és egy csomó dolgot újra be kéne gyakorolnod.

Szüleidnek teljesen igaza van, gáz a hozzáállásod. Lehet, hogy az oktatód nehéz eset, akkor keresni kell másikat (akár másik autós iskolában), de ha már 30 órát vettél nála (és a KRESz-t meg a többi vizsgát letetted), akkor ne hagyd már veszni a pénzt.

2023. aug. 31. 10:25
 4/6 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

te nem a vezetéstől félsz, hanem az agyalágyult oktató hagyott benned egy nyomot.

Ne várj, szólj az iskolának, hogy másik oktatót akarsz, mert ha nem adnak, akkor átmész máshová. Ha nincs, akkor keress újat, olyat, amit jóra értékelnek, és folytasd. Ne hagyd, hogy egy ilyen gumiszobatöltelék elvegye a bátorságod.

Sok sikert a továbbiakban, fog az menni. :)

2023. aug. 31. 10:53
 5/6 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Nekem is idióta oktatóm volt, szóval átérzem, én is körülbelül így voltam mint te, hogy a szüleim nyomására nem hagytam csak abba a jogosítványt, mert folyamatosan kudarc éléményem volt.

Nagyon jól tettem, hogy nem hagytam abba, ma egy jónak mondható sofőr vagyok.

Írok egy példát az oktatóm kreténségére.

Vezetés közben ilyet szól, hogy csukjam be a szemem, mondtam neki értetlenül, hogy vezetek, erre persze flegmán, hogy vele ne vitatkozzak.

Hát mondom jó, lesz ami lesz.... eltelt 2-3 másodperc szólt, hogy nyissam ki.

Kérdezem tőle ez mi volt? Ez volt az éjszakai vezetés!

Sok degenerált kiégett fax oktató van, én azt nem értem, hogy ezeknél miért nincs valami időszakos pszichológiai szűrés, sok fiatal életét megnyomorítják a fásultságukkal.

2023. aug. 31. 17:17
 6/6 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

#5 Egyik barátomnak is volt ilyen. Egy öreg fickót kapott oktatónak, akinek minden reakciója a kiabálás volt. Nem magyarázta el a tanulónak, hogy mit kell csinálni, nem tanított, hanem kiabált, meg sértegetett mindenkit.

Egyik ilyen esetben a srác kiszállt, rácsapott a kocsi tetejére, és a szemébe mondta, hogy "másik oktatót akarok". Le is reklamálta a tulajnál, hogy ő fizet rendesen, akkor rendes oktatást is akar. És kapott is egy másikat.

2023. aug. 31. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!