Lehet vezetni B-vel vagy nem? (Mercedes T1 1979 207d)
Sziasztok tudom le rágott kérdés de engem érdekel.
Volna egy Mercedes T1 (207d) kisteher úgy van vizsgáztatva hogy N1 kategória (tehergépkocsi 3,5t-ig) de viszont ahogy le kérdeztük azt írják JSZP-n hogy S.tömeg: 1630kg Együttes tömeg: 2550kg és a megengedett viszont 4,5t szóval most ezt vezethetem B kategóriával vagy már C kell hozzá?
Igen.
B = M1, N1
De majd amikor csinálod a jogsit, akkor megtanítják.
Azt írod együttes tömeg 2550 kg.
Nem tudom mit láthattál 4,5 tonnának, az talán a pótkocsi megengedett tömege lehet, bár annak meg soknak tűnik, hacsak nincs rajta átmenőfék.
Mutatsz screenshotot vagy megadod a rendszámot?
4,5t lehet maximum ha még utánfutót is húz pl...
(Ilyenkor már nem elég a B)
Mondjuk szegény bele is gebedne ekkora tömegbe :D
Nem éppen a sebeségről híresek ezek a mercik, cserébe marha megbízhatóak.
#3 jól írja, itt alapvető olvasási problémák is vannak.
3,5T megengedett össztömegig vezetheted, a vontatás már egy más kérdés
Vezetheted mert N1-re van vizsgáztatva. Az csak egy dolog hogy 4,5 Tonnát elbír maximálisan, mert úgy tervezték hogy ha esetleg arra lenne szükség akkor bírja, viszont akkor már a C kategóriára kell átminősíteni.
De mivel még N1 re van minősítve, így a B kategória elegendő hozzá. Előttem leírták a pótkocsis dolgot hogyan működik, azt nem írom le újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!