Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet vezetni B-vel vagy...

Ahalálúra kérdése:

Lehet vezetni B-vel vagy nem? (Mercedes T1 1979 207d)

Figyelt kérdés

Sziasztok tudom le rágott kérdés de engem érdekel.

Volna egy Mercedes T1 (207d) kisteher úgy van vizsgáztatva hogy N1 kategória (tehergépkocsi 3,5t-ig) de viszont ahogy le kérdeztük azt írják JSZP-n hogy S.tömeg: 1630kg Együttes tömeg: 2550kg és a megengedett viszont 4,5t szóval most ezt vezethetem B kategóriával vagy már C kell hozzá?

2023. aug. 27. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen.

B = M1, N1

De majd amikor csinálod a jogsit, akkor megtanítják.

2023. aug. 27. 22:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ... Meg fogol lepődni de április óta én is az utakat róvom olyan 10ezer km van mögöttem eddig de nyilván ez még lófa..nyi se Csak jól jönne a családba egy kisteher, csak há ez jött szembe és mint zöld fülü nem voltam biztos mindenbe. De úgy tudtam hogy 3,5t ösztömegig vezethetek, de akkor biztos én vagy a buta.🙂
2023. aug. 27. 22:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt írod együttes tömeg 2550 kg.

Nem tudom mit láthattál 4,5 tonnának, az talán a pótkocsi megengedett tömege lehet, bár annak meg soknak tűnik, hacsak nincs rajta átmenőfék.

Mutatsz screenshotot vagy megadod a rendszámot?

2023. aug. 27. 23:57
 4/7 anonim ***** válasza:

4,5t lehet maximum ha még utánfutót is húz pl...

(Ilyenkor már nem elég a B)

Mondjuk szegény bele is gebedne ekkora tömegbe :D

Nem éppen a sebeségről híresek ezek a mercik, cserébe marha megbízhatóak.

2023. aug. 28. 00:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 jól írja, itt alapvető olvasási problémák is vannak.

3,5T megengedett össztömegig vezetheted, a vontatás már egy más kérdés

2023. aug. 28. 07:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A 207D-nél a saját tömeg (üresen) 1630kg, a megengedett legnagyobb össztömeg (rakottan) 2550 kg, amit megengedettnek írsz, az a vontatmánnyal együttes össztömeg, tehát egy maximum 1950kg össztömegű ufót húzhat. B kategóriás jogosítvánnyal vezetheted az autót vontatmány nélkül, vagy könnyű utánfutóval, ami maximum 750kg megengedett össztömegű lehet. 750kg-osnál nagyobb utánfutóhoz kell a BE kategóriás jogosítvány.
2023. aug. 28. 09:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Vezetheted mert N1-re van vizsgáztatva. Az csak egy dolog hogy 4,5 Tonnát elbír maximálisan, mert úgy tervezték hogy ha esetleg arra lenne szükség akkor bírja, viszont akkor már a C kategóriára kell átminősíteni.

De mivel még N1 re van minősítve, így a B kategória elegendő hozzá. Előttem leírták a pótkocsis dolgot hogyan működik, azt nem írom le újra.

2023. aug. 28. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!