KIA tényleg nem jó? Választhatok új Toyota Yaris, Hyundai i20 és KIA Rio között?
Eddig a Toyota a favorit.
Barátaim azt mondták, hogy KIA-tól alig bírtak megszabadulni és az árát sem tartja úgy, mint a Toyota. Illetve nehezebb alkatrészt szerezni.
Jó a kia is.
Ez egy hülyeség, hogy nem tudsz megszabadulni tőle. Vagy túl sokat akart kapni érte vagy az isten háta mögött lakik.
Alkatrészt ugyanúgy szerzel mindegyikhez: beírod valamelyik webshopba és kihozza a futár.
Barátaid hatökrök, kedves kérdező.
A Kia is jó autó. Nyilván a Toyota egy élő legenda, de a Kia és a Hyundai is nagyon megbízható autók.
Eladni meg mindent lehet, csak az árat kell helyesen belőni. Egy ugyanannyi idős Toyota áráért valóban nehéz lenne eladni.
Jó a Kia. Persze ne vedd egy kalap alá a Toyota-val és a Hyundai-al. Az hogy a haverjaid nehezen tudtak egy Kia-t eladni még közel sem jelenti azt hogy sz@r. Alkatrész van hozzá mert nem egy ritka autó amihez nehezen kapsz meg valamit bárhol.
Másrészt nekem van 1-2 ismerősöm akik birtokolnak ilyen autót és inkább dicsérik mint szidják.
Nyilván a Toyota jobb Hyundai is. Szóval ha választani kéne inkább a Toyota.
BM: A tizenhat éve bemutatott Kiák és Hyundai-ok 1,4 és 1,6 literes szívó benzinmotorjai igazi kakukktojások a használt piacon. Elsőre jó ötletnek tűnhetnek, mert épp reneszánszát éli a szívó benzinmotor, mi is beleestünk ebbe a csapdába. Az évek során viszont megtanultuk, hogy nem érdemes őket választani, mert kevésbé tartós, bóvli motorok. Ha tippelnem kellene, talán ezekkel volt a legtöbb szavatossági problémánk valaha.
Én a Toyota Yaris-t venném, egyrészt mert szerintem a legjobban eltalált formaterv a mostani, másrészt meg elég jó technika van benne.
Ugyan nem írtad milyen motorral vennéd, de az 1.5 szívóbenzin motorja a 120 lovas változatban kifejezetten pörgős kis gép, és relatíve egyszerű konstrukció, viszonylag keveset is eszik.
Én biztos ebbe az irányba mennék, ha meg elgurul a gyógyszer és a pénztárca van belőle GR változat is, bár az nagyon nagy móka, de nem egy örök élet +1 nap ahogy így pár év távlatából már látjuk!
A Hyundai és a Kia teljesen ugyan az a kategória. Természetesen a Toyota alatt.
8 éve hajtok egy Kia Sorentót, most 17 éves, 260ekm. Semmi baja. Megkapja a szükséges szervizt és oké. Ez mondjuk kb. minden típusra igaz, eltekintve 1-2 konstrukciós hibától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!