Megérné számomra elektromos autót vásárolni?
Mire a belső égésű elromlik, az elektromos is elromolhat. Ezt azért vedd figyelembe! Lásd a műhelyPRN adásban a 6 éves Teslát, amiben most van 360000 km, és már akksit és motort is cserélni kellett benne. Egy normális dízelnek ez még messze nem a vége. Szerintem egy ilyen javítás felemészt szinte mindent, amit az évek alatt megspórolsz.
Épp kezdik szívatni a napelemeseket is a havi szaldóval, ezért annak a megtérülésével sem lehet biztosat tervezni. Ki tudja, mit találnak még ki a jövőben, amivel megszívatják azokat, akik próbálnak leválni a drága, fosszilis energiáról. Ebben az országban lehetetlen bármit tervezni, mert akármelyik nap jöhet egy rendelet, ami áthúzza az összes számításod.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem nem tuti, hogy megtérül az elektromos autó felára. Én azt gondolom, hogy valószínűleg még érdemes várni, amíg egy generáció kipörög.
#22 Alapjában véve egyetértek veled. Nem látok sajnos én sem a jövőbe. Ha jelentősen esnek az üzemanyagárak (volt már rá példa a múltban), akkor az elektromos autó pénzkidobás. Ha olcsó marad a lakossági áram, akkor a napelem is lehet pénzkidobás. Viszont ha ellenkezőleg történik, akkor gyorsan átfordulhat nyerőbe a dolog. Én csak azt látom, hogy egyre többet fizetek a kúton minden egyes tankoláskor, és a gatyámat ráköltöm egy 15 éves dízel javíttatására. Ezzel szemben jól hangzik, hogy némi beruházással akár ingyen is autózhatnék, ami persze nem lenne teljesen ingyen.
Kérdés, hogy melyikkel vállalok nagyobb kockázatot. Sokakkal beszéltem akik napelemes rendszert telepíttettek és elektromos vagy hibrid autót vettek, és még egyiküktől sem hallottam hogy megbánták. Magasról tesznek az energiaárakra, nyomatják maximumon a klímát a hőségben, kocsikáznak össze-vissza szórakozásból kvázi ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!