Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megérné számomra elektromos...

Megérné számomra elektromos autót vásárolni?

Figyelt kérdés
Új (vagy használt de újabb) autó vásárlása előtt állok. Jelenleg napi 100 kilométert vezetek. Megfordult a fejemben, hogy érdemes lenne-e egy tisztán elektromos autót vennem. Maximum 10 millió lenne a keret az új autóra. Tölteni otthon tudnám. Napelemes rendszerem még nincs, de tervben van az is.

2023. aug. 28. 14:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
9, én nem vagyok minimálbéres, de az ország lakosságának nagy része az...
2023. aug. 28. 15:28
 12/27 anonim ***** válasza:
Én LPG-s autóval is spórolok 2000 forintot 100 kilométeren, és kimehetek vele a világból is.
2023. aug. 28. 15:31
 13/27 A kérdező kommentje:

Gázosra is gondoltam, csak annak az ára is eléggé ki van téve a gazdaságpolitikának és a világpiaci folyamatoknak.

Ha veszek példának egy 4 litert fogyasztó dízelt és évi 30 ezer kilométerrel számolok akkor 600 forintos üzemanyagár mellett 720 ezret költök üzemanyagra évente. Plusz a 2-3 olajcsere is nagyon minimum 100 ezer. Ezen kívül a motorral kapcsolatos egyéb költséges javítások lehetősége is ott van. Cserében nem korlátoz a hatótáv.

Az elektromosnál évi 30 ezer km otthoni hálózatról töltve kijön kb. 300 ezerből, napelemmel nyilván olcsóbban. Tehát minimum 500 ezer az éves megtakarítás.

2023. aug. 28. 15:47
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Kiszámoltad magadnak, hogy olcsóbb lenne, így nincs sok kérdés, legfeljebb az, hogy mennyivel olcsóbban tudnál megfelelő benzinest venni, és az hogyan aránylik az elektromossal megspórolt pénzhez.
2023. aug. 28. 15:50
 15/27 A kérdező kommentje:
Egy jó állapotban lévő újszerű dízel nem sokkal olcsóbb, egy régebbi sokat futott meg könnyen lehet pénztemető a javítások miatt, ezt tapasztalom most. A benzines meg nem megy el 4 literrel.
2023. aug. 28. 15:57
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Elektromossal nem csak a tankoláson spórolsz, hanem a karbantartáson is. Se olajcsere nincs, meg eleve nagyságrendekkel egyszerűbb konstrukció, főleg egy dízelhez képest.

Arról nem beszélve, hogy komfortban, csendességben, gyorsulásban, mindenben sokkal jobb, mint a belső égésűek.

2023. aug. 28. 16:08
 17/27 A kérdező kommentje:
Én még nem találkoztam olyannal aki elektromosat vett és nagyon megbánta volna, de érdekelne a véleménye ha lenne olyan.
2023. aug. 28. 16:15
 18/27 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell ezen ennyit agyalni. A belső égéső autózás már a múlt.
2023. aug. 28. 16:25
 19/27 anonim ***** válasza:
25%
Nem a mult... Elektromosnak nincs hangja
2023. aug. 28. 16:42
 20/27 A kérdező kommentje:
Valójában nem tudok dönteni, de inkább az elektromos irányába hajlok. Az olyan benzin vagy dízelesek amiket megvennék minimum 4-5 milliótól vannak, az elektromosok meg 6-7 milliótól 200-250 km hatótávval, ami az esetek nagy részében nekem bőven elég lenne. Ha csak az üzemanyagot és a kötelező karbantartásokat nézzük maximum 4 év alatt behozná a felárát az elektromos a jelenlegi árak mellett. A belső égésűeknél ott van kapásból a vezérléscsere majd az olajcserék. A lehetséges meghibásodásokat tekintve is kisebbnek tűnik a kockázat az elektromos esetén (pl. a kuplung, kettős tömegű, turbó, részecskeszűrő stb. hiánya miatt). Ha meg messzebbre kellene utaznom autót cserélnék valakivel a családból.
2023. aug. 28. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!