Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlanátok?

Milyen autót ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy milyen típusú autót válasszak szerintetek a következő igények mellett:

Legyen nagyobb csomagtere, ne 3 ajtós legyen. Valamennyire azért legyen biztonságos is. Nagyobb hasmagasság mindenképp előny, ahogy az összkerékhajtás is. Bírja a magyar utakat a futóműve. Legyen igénytelen a motorja, meg úgy minden a kocsin. (Nyilván a törődést meg fogja kapni így is.) Viszont valami túlméretezett motorú, amiben nem árt, ha van erő, nem jönne rosszul. Hosszú távokon járok, így én dízelpárti vagyok.

A beltere, felszereltsége abszolút nem lényeg.

Tetszenek a terepjárók is, viszont a 10 literes fogyasztás kicsit elrettent, merthogy 90 százalékban közúton használnám, napi ingázásra főleg. Viszont talán egy emelt, összkerekes kombi ami a nekem való (?).

Ezek alapján bármilyen tippet tudnátok adni?

Mindenképp egy megbízható autót szeretnék, ami kevésbé hajlamos a rozsdásodásra.

2023. aug. 21. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Keret?
2023. aug. 21. 09:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Kb. 3 millióig.
2023. aug. 21. 09:53
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Dacia Duster
2023. aug. 21. 10:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Minek az összkerék és az emelt magasság? Mármint mire használnád.

Ha ekkora a fogyasztáspara, akkor inkább ezeket kellene elengedni.

2023. aug. 21. 11:31
 5/9 A kérdező kommentje:

Terepre, földútra.

Hát nem mindegy, hogy 7 litert zabálna, vagy 10-et.

2023. aug. 21. 12:01
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Volvo XC70?
2023. aug. 21. 12:09
 7/9 A kérdező kommentje:
#6, erre én is gondoltam már. Nyomatékos dízelmotorjaik vannak.
2023. aug. 21. 12:27
 8/9 anonim ***** válasza:
35%
#5: Ezt én értem, de gondoltam kicsit pontosítod, mert földúton ép ésszel gyakorlatikag bármivel el lehet boldogulni alkalmi jelleggel. Mi pl. Corsa B-t használunk erre. Ha ki akarsz járni a telekre és 90% aszfalt, ahogy írod, és para a fogyasztás, akkor tényleg nincs értelme a magas, összkerekes autónak. Ha valami igen speciális helyzet van, ami miatt menni kell mindenképpen. Pl. külterületen laksz, ahol szó szerint a mezőn, sártengeren kell naponta átjárni, akkor nyilván elgondolkodtató. De valójában az ilyen igényekre 99%-ban nincs szükség ilyen autóra, ha tud az ember minimálisan vezetni.
2023. aug. 22. 09:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja egyébként az XC70 jó opció, de a Golf/Passat is rendelkezik összkerekes verzióval, azokat könnyebb fenntartani szerintem
2023. aug. 22. 09:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!