Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az turbó benzin is lassan...

Az turbó benzin is lassan reagál a padlógázra vagy csak a turbo diesel?

Figyelt kérdés
Ha alacsony a fordulat szám és nincs meg a kellő turbo nyomás akkor padlógáz után 1-2mp eltelik mire elkezd gyorsulni a kocsim. Ez minden tipusnal igy van?
2023. aug. 18. 13:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

#29: természetesen az elektromos autókra gondoltam (#20 voltam).

Mire a V8 egy negyedet fordul kis fordulaton (kb. negyed fordulatonként van egy gyújtás ütem, tehát ilyenkor kezdhet el egyáltalán bármi változás történni) a villamos hajtás már ki is szabályozta a maximális tekercsáramot (pontosabban annyit amennyit a kioörgésgátló még enged)

2023. aug. 20. 12:51
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

villanyótón NINCS GÁZpedál..

potmeter van :D :D :D

2023. aug. 20. 13:07
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

#32: Ahogy az összes újabb belsőégésűmotoros kocsin is :)

De azért mindenki tudja, miről beszélünk, mikor padlógázt adunk a villanyautónak.

2023. aug. 20. 13:29
 34/38 anonim ***** válasza:
49%

padlóVILLANYT adz az elemes izének. :D :D

Vagy söntre nyomod?

2023. aug. 20. 14:49
 35/38 anonim ***** válasza:
49%
He?
2023. aug. 20. 15:42
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
#31 Ez igy van, de mire feldolgozza a vezerlo jelet (pedal allas) az is ido. Onnantol kezdve hogy megvan a jel, persze hogy gyorsabb, de ez az ido bovdenes szivonal nincs. Mire az inverterben numerikusan megjelenik a pedalallas, egy bovdenes Saxo vagy Matiz mar forog. Erre celoztam, vagyis ezt tapasztaltam az emlitett 2 auto eseten. Persze ettol letezhet gyorsabb szabalyozas, hiszen az Eup is mar mondhatni regi darab.
2023. aug. 20. 18:34
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez igaz. A bovdenes turbós is azonnal reagál, persze akkor még gyengébben húz, mint amikor megjön a töltőnyomás.
2023. aug. 21. 07:39
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van. a villanygázpedálos vackokon simán le tudod koppantani a pedált alsó végálláson, és felengedni anélkül hogy megmoccanna a fordulatszámmérő.. bowdenesen sose. :D
2023. aug. 21. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!