Magyarországon hány fajta benzin van a kutakon? Honnan tudhatom, melyik kell az autóba. És én tankolhatok vagy jön a kutas tankolni? Ilyenkor mennyit kell neki adni?
"Még mindig elkérik a müszaki igazolványt, hogy kié az autó?"
Soha a büdös életben nem kérték el (egyébként forgalmi engedélynek hívják). 40 éve sem, a szocializmusban sem. Te a Holdról pottyanhattál ide, ha ilyenekre emlékszel.
Nem akarom, hogy segítsenek. Tudok tankolni. Akkor csak szólok, hogy nem kérek segítséget.
Azért kérdeztem, mert nálunk, ahol élek, most vezették be, hogy csak a kutas tankolhat. Magadnak már nem szabad.
Tesód eléggé félremagyarázza a dolgokat.
Először is a covid időszak rég elmúlt. Másrészt ez csak a hatósági áron való tankolás miatt volt. Piaci áron akkor is lehetett tankolni mindenféle igazolvány felmutatása nélkül. Én pl. soha nem tankoltam hatósági áras benzint, mert prémium benzint tankolok (Shell kútnál V-Power Racing 100), az pedig mindig piaci áras volt. Tőlem tehát soha nem is kértek forgalmi engedélyt.
"nálunk, ahol élek, most vezették be, hogy csak a kutas tankolhat. Magadnak már nem szabad."
Ez melyik ország?
A legtöbb kúton ez a kettő van:
- 95 (E10)
- 100 (E5)
A 95-ös is jó az autók 99%-ába.
Bérautóba pláne felesleges a drágábbat tankolni.
Az egységes EU szabvány szerint a töltő pisztolyon vannak jelzések:
a kör alakú jelzés a benzin, ha E10 van beleírva, az azt jelenti, hogy max. 10% etanol lehet benne.
Az újabb autók már annyira hülyebiztosak, hogy a betöltőnyílásnál is ott van ez a jelzés.
UI:
Csak akkor kellett forgalmi engedélyt mutogatni, ha a 480 Ft-os hatósági áron akartál tankolni, mert az utolsó pár hónapban már csak magánszemélyeknek járt a kedvezményes ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!