Mi befolyásolja a tompított fényszórók látó távolságát?
Sajnos nem mivel esti vezetés abszolút nemvolt:D
Szóval ha csak tompítottal tudok menni akkor lassuljak rögtön 70 környékere és csak akkor menjek 90 el ha tudom égetni a hosszú fényt?
#13 Hát figyelj, ha 90-es tempónál azt látod, hogy nem látsz eléggé előre, akkor igen, lassítanod kell. Benne van a KRESZ-ben. Vakon nem vezetünk. Felkapcsolod a reflektort. Amint látsz bárkit szemben vagy mögötted, azonnal kapcsolod lefele. Ha kanyarodik az út, akkor is lekapcsolod, aztán kanyar után vissza, hogy ne vakíts el senkit.
Igen, tök rossz éjszaka közvilágítás nélküli kisvárosi utcákon 20-25-tel menni, mert nem látsz semmit, de kósza gyalogos-biciklis miatt az a szabály, hogy lakott területen egyáltalán nem kapcsolhatsz reflektort.
Majd ha rutinosabb leszel, akkor komfortosabbnak fogod érezni a 90-es tempót éjszaka. Amúgy általában azt szoktuk csinálni, hogy lassítunk, de amint valaki megelőz minket, értelmes követési távolságra rátapadunk. Pl. olyan autókon, amiken csak hátsó ködzáró fény volt, nem volt ködfényszóró, más esélyed nem is volt sűrű ködben 30-nál gyorsabban menni, csak ha valakire rátapadtál, én pont egyhetes jogsival éjszaka hosszú úton fogtam ki ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!