Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha kigyulad a műszerfalon az...

Ha kigyulad a műszerfalon az olajcsere szükséges jelzőlámpa, hány km-t lehet még menni a kocsival? Suzuki Vitara 2017

Figyelt kérdés

2023. aug. 16. 11:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10 Akkor nyugodtan várhatsz vele még fél évet, nem lesz baja. De utána mindenképpen cseréltesd le.
2023. aug. 16. 15:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Évente kell, úgyhogy mehet az olajcsere.
2023. aug. 16. 16:23
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Előre is elnézést, kisregény következik.

Rövid verzió: az olajcsere figyelmeztető a gyári előírások miatt van - aztán lehet, hogy kitolható a csere, lehet nem.

Azért jelzi, mert aktuális a gyári előírások szerint. Akár hosszú távon tervezel az autóval, vagy szeretnéd lecserélni, előnyös lenne ha nem lenne kihagyva kötelező karbantartás, Suzuki szervizek olcsón dolgoznak úgyis... Ha meg turbós motor a 10 éves garanciával, akkor meg főleg nem ártana nem kicsúszni. Garancián kívül meg kisebb független szerviz vagy otthoni olajcsere is jó lenne. Ha azon múlik családi költségvetés, akkor lehet valamennyit húzni, de ez a használat függvénye - ha helyben 1-2 km utakkal jött össze ennyi, akkor menj a szervizbe és kész, ha viszont hosszú utak voltak csak, akkor én bátran 2 éves periódusra állnék be, mert maga az olaj így aránylag ideális körülmények között volt. Valójában viszont egy labor elemzés tudná megmondani, hogy a motorban lévő olaj milyen állapotú, hogy áll elhasználódás tekintetében. Ez a vizsgálat olcsóbb, mint egy olajcsere volna, és a későbbiekben hasznos lehet az eredménye, ha marad a használat jellege.

2023. aug. 17. 01:01
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
autószerelő haverom mondta, (maga ellen beszélt) hogy ezt az olajcserére figyelmeztető jelzést csak az olajlobbi találta ki, rendelte meg jó pénzért az autógyáraktól! bár nem vitara, 20 éves ignisemben, szinte napra pontosan 5 éve cseréltem olajat, semmi baja, pedig a mi a legrosszabb egy autónak, napi használatban van, rövid távra.kb:2x 7 Km-t megyek. hétvégén megyek 2x 15 öt. pár napja néztem a nívó pálcát, szinte még mindíg max on van, az olaj teljesen áttetsző! én is kiváncsian várom a véleményeket.
2023. aug. 24. 17:41
 15/17 Barnabas333 ***** válasza:
58%
14-es Dieseled van ugye? Mert bezinesben nem lehet áttetsző az olaj 5 év napi használat után, az kizárt.
2023. aug. 24. 18:21
 16/17 anonim ***** válasza:
#15. pedig benzines, te kedvedért holnap újra megnézem! indulás elött nézzem? vagy ha hazaértem és "leteszem" az autót? kivételesen holnap 2x15 Km es utam lesz.
2023. aug. 24. 20:47
 17/17 NTBS ***** válasza:
Inkább ne kockáztass!
2023. szept. 13. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!