Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Víz nélkül mehetek pár km-et?

Víz nélkül mehetek pár km-et?

Figyelt kérdés

Az autóba nem lehet vizet tenni mert egyből kifolyik, valószínűleg elemgedhetett egy cső. Az autószerelôm viszont kb 5 percre van. (3km kb)

Lesz baja az autónak, ha így ilyen távolságra elvezetem oda?

2023. aug. 16. 11:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de a hűtőközeg folyamatosan veszi fel a hőt, ha valami oknál fogva pont egy alsó vízcsőnél ment szét a rendszer és szárazra került a hengerfej és a blokk teteje (ezt itt nem tudhatjuk). Azért nem kísérleteznék.
2023. aug. 16. 13:48
 12/17 anonim ***** válasza:
25%

Semmi baja nem lenne 3km alatt hidd el.

Aki riogat itt össze vissza az gondolod mind autószerelő? :D

Nyílván nem padlógázon kell ilyenkor menni hanem 3-asban tötymörögni 30km/h-val.

2023. aug. 16. 15:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért majd aki itt nyugtatgatja, hogy nem lesz baj, utána is mondja ezt ha lefőtt nála a kv.

Kinyit a termosztát, utána azonnal meg fog ugrani a hőmérséklet, van egy oylan dolog, hogy hőtágulás, jót fog tenni a hengerfejtömítésnek garantáltan, legalábbis első lesz ami megérzi, aztán jön a többi.

2023. aug. 16. 16:25
 14/17 anonim ***** válasza:
40%
Figyelj 3 km alatt nincs az a motor ami bemelegszik, az olaj hűt, adja a kenést, szerintem semmi baja nem lesz. Siman elmennék vele ennyit. Amugy a mai vilagban az sem lehetetlen, hogy intezz egy valakit aki bahúz ha félsz. Kollégám 1.9 es octaviaval jart es pont a hűtővizről beszelgetett ismerősével, dicsekedett, hogy az övé mennyire jó nem eszi az olajat se a vizet. Felnyitotta a motorháztetőt es azt vette észre, hogy nincs hűtőviz a kocsiban :-D, kitudja mennyit jart mar vele úgy.
2023. aug. 16. 23:30
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

13: 600 ilyen autót csináltam már, semmi baja nem lesz....

Mire a fém átmelegszik az nem 2 perc.

De felőlem okoskodj még, tuti sok tapasztalatod van ebben :D

2023. aug. 17. 15:51
 16/17 gago77 ***** válasza:

23 éves Volvo-val csináltam már ilyet. 430ezer Km volt akkor benne. Semmi baja nem lett. Mindazonáltal nem ajánlom senkinek hogy "otthon kipróbálja"!

:D

2023. nov. 6. 00:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Fagyállónak hívják. Könnyen meg lehet főzni a motort így igen. Nem tanácsolom a további használatát, mert könnyen tönkre fog menni!
2023. nov. 6. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!