Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Víz nélkül mehetek pár km-et?

Víz nélkül mehetek pár km-et?

Figyelt kérdés

Az autóba nem lehet vizet tenni mert egyből kifolyik, valószínűleg elemgedhetett egy cső. Az autószerelôm viszont kb 5 percre van. (3km kb)

Lesz baja az autónak, ha így ilyen távolságra elvezetem oda?

2023. aug. 16. 11:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Lesz bizony, akár tönkre is megy a motor.
2023. aug. 16. 11:34
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, túlmelegszik és vehetsz másik motort is bele. Nincs otthon valami amivel megragasztod amíg odáig elmész? Szigetelőszalag ha kicsi a lyuk vagy hasonló.
2023. aug. 16. 11:36
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg a kockázatot, inkább húzzátok, ha megoldható.
2023. aug. 16. 11:45
 4/17 anonim ***** válasza:
16%

Volt olyan ismerősöm, aki a 20 éves, 450e km-es passattal 3 hónapig járt víz nélkül, mert lyukas volt a hűtő. Kicserélték, azóta sincs semmi baja.

5 perc kocsikázás nem fog megártani, hiába riogatnak.

2023. aug. 16. 11:49
 5/17 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, eroskodtek hogy semmi nem lesz meg a szerelo is :D de akkor eldolt hogy athuzzuk.

Sajna nem lehet megragasztani szerintem mivel nem kicsi egyben hirtelen folyt el az osszes szoval valami nagyobb lyuk vagy csak szet johetett nem tudom meg talan ezt megnezzuk otthon

2023. aug. 16. 11:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
#5 Az baj, akkor marad a vontatás. Nehogy beindítsd így.
2023. aug. 16. 12:19
 7/17 anonim ***** válasza:
25%

Pontozzatok csak le az igazság miatt, gyökerek.

Tudom-tudom, ti 6e km-ként cserélitek az olajat és a gyerek kezéből kiveritek a kakaós csigát, ha a kocsiban akar enni.

2023. aug. 16. 12:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

#7 Én speciel hatezer km-enként cserélem az olajat a motoromban is, sőt, mondok jobbat, ha úgy jön ki a lépés, hogy nyáron cseréltetem, de tudom, hogy őssz végéig ezer kilométernél többet fogok menni vele, akkor hatezer ide vagy oda, szezon végén vagy következő szezon elején megint cserélem. Nem ezen spórolok.

De abban egyetértek, hogy ha TÉNYLEG ilyen közel van a szerelő, akkor nem agyonforgatva ennyit ki kéne bírnia.

2023. aug. 16. 13:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért vannak fokozatok, ha szépen lassan folyik simán el lehet menni, ha csurig töltöd. Ha nem marad meg benne a víz pár kilóméter alatt hazavághatod a gépet. Így látatlanba f@szság azt tanácsolni, "persze menjél". Nincs felelősséged, de kib@szott nagy kárt okozhatsz a kérdezőnek.

Az a tuti, ha NEM járatja feleslegesen, megcsinálják a folyást és boldogság. Ha besüti a motort mi itt nézzük, vállat vonunk, de motort neki kell intézni bele, és az biztos drágább lesz mint egy sza@ros cső.

2023. aug. 16. 13:14
 10/17 Majatom ***** válasza:
79%
5 perc alatt még a termosztát sem nyit ki, ergo ha lenne benne víz, akkor sem jutna el a hűtőhöz, ami lehűtené. Én simán elmennék vele, persze csak óvatosan, nem erőltetve a motort. Egyszer öntöttem a hűtőrendszerbe ilyen mosó adalékot. Annál meg kellett várni, míg bemelegedett annyira a motor, hogy kinyisson a termosztát, hogy mindenhová eljusson a cucc. 4.000-es fordulaton kb. 10 percig kellett járatni, igaz álló helyben, mire kinyitott a termosztát.
2023. aug. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!