Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » GOLF II-re is igaz, hogy...

GOLF II-re is igaz, hogy motorfékezéskor 0 a fogyasztás? Ezt hogy lehet kideríteni?

Figyelt kérdés
1991-es VW Golf esetében is 0 a fogyasztás motorfékkor? Honnan lehet azt tudni, hogy melyik típusnál van így, és melyiknél nem?
2010. okt. 15. 19:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

a mi 2006os Ford Focusunk fedélzeti számítógépe motorféknél 0 liter fogyasztást ír ki, motorféknél (tök mindegy hányasban vagyok) akkor 0,8 litert ír

egyik előző válaszolónak meg annyit hogy nem árt a motorfék a kocsinak, miért ártana?

2010. okt. 15. 20:13
 12/28 A kérdező kommentje:
sima karburátoros, semmi komputer. Így is nulla a fogyasztás, vagy ezek a régi gépek még nem tudtak ilyet?
2010. okt. 15. 20:20
 13/28 anonim ***** válasza:

"sima karburátoros, semmi komputer. Így is nulla a fogyasztás, vagy ezek a régi gépek még nem tudtak ilyet?"

Akkor sajnos nem 0 a fogyasztás, az alapjárati mennyiséget megkapja a motor.

2010. okt. 15. 20:33
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Karburátoros motornál is az üresjárati fúvókát magasabb fordulatszámnál lezárja a tűszelep. Tehát kevesebb a motor fogyasztása, mint ha üresbe rakod a váltót. Viszont nem nulla, fojtószelep résén azért szívja a levegőt, azzal együtt a benzint is.

Injektor viszont teljesen "elzárja a csapot".

2010. okt. 15. 20:45
 15/28 A kérdező kommentje:
köszi. sajnos sejtettem hogy ez a helyzet, bár reménykedtem hogy annak idején tudtak már olyan érzékelőt csinálni, ami a tengely forgásából érzékeli hogy nem kell alapjárati benzint adagolni...
2010. okt. 15. 20:46
 16/28 anonim ***** válasza:
A karburátor nem adagoló, hanem porlasztó. Ennek ellenére, mint írtam, érzékeli.
2010. okt. 15. 20:51
 17/28 A kérdező kommentje:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:51

köszi a választ, igazából a kommentemet pont akkor írtam amikor Te is, így a válaszod még nem láttam :) ment a plusz

2010. okt. 15. 20:56
 18/28 anonim ***** válasza:
Ha jol tudom ezt a dolgot a 60-70-es években találták ki. A lényeg az hogy mikor nem nyomjuk a gázt akkor az adagolás sem jön létre és ilyenkor a motor csak levegöt sziv és a kocsit a lendület viszi elöre szal ez alapján a II-es golfra is igaz hogy motorféknél 0 a fogyasztás! Alapjáratnál a dugattyúkat a benzin mozgatja motorféknél a lendület egyszerrel nincs szükség mind a kettöre.
2010. okt. 15. 23:40
 19/28 anonim ***** válasza:

A mi autónk (nem Suzuki xD) fedélzeti computere motorféknél nulla fogyasztást ír ki...

Utánanéztem, az újjab tipusoknál a motor ilyenkor csak levegőt szív...

A kérdésedre a választ nem tudom!

2010. okt. 16. 23:56
 20/28 anonim ***** válasza:

karburátor mit érzékel... atya isten... miért lövöldözik a karburátoros motor.... hagyjuk...

Injektoros igen, nem fogyaszt motorféknél, de mi baja lenne ha motorfékezel, nem kopnak a fékek?

2010. okt. 17. 06:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!