Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy aksit a motoromba,k...

Vettem egy aksit a motoromba,kinek mi a tapasztala vagy véleménye erről az aksiról?

Figyelt kérdés

Akkumulátor 12V 7A (GEL) (YTX7A-BS).Gél-nek van hírdetve és a kereskedelembe bocsájtva.Ma megkaptam ezt az aksit és ki ült a képemre a döbbenet.Bele lehet látni az aksiba és a cellákban lehet látni a belsejét de mintha nem lenne benni semmi közeg.A tetején van egy plexit amire ez van írva :

- Ha az akkumulátor nem tud elindulni, kérjük, menjen a javítóműhelybe. Nyissa ki először a fedelet, vegye le a biztonsági szelepet, adjon hozzá elegendő savat az ólom-savas akkumulátorhoz, majd töltse fel az akkumulátort. Az élettartama így meghosszabbodik.

Abban a hitben vásároltam meg ezt a terméket,hogy gondozás mentes.Hát úgy néz ki,hogy ezt gondozni kell.Ám legyen,de semmi instrukció mennyi az elegendő akkusav és mennyire lepje el a desztilált víz a cellákat.Átverve érzem magam vagy csak túllihegem.

Abban kérem a segítségeteket,hogy most mit kellene ezzel a kukatöltelékkel csinálnom?Bár töltötten érkezett és be is inditja a robogom na de meddig dolgozik ez a rabszolga? Ninmcs pénzem másikat venni,tehát másikat venni nem opció. A GP motor néven forgalmazottaksit cseréltem,Arról is azt állitották teljesen gondozás mentes.Igen,valóban,ember vamn a falóban,fél évet bírt aztán megadta magát.Miért? Mert mint kiderült savas volt és kiszáradt a víz belőle és annyi.Nincs szerencsém ezekhez az aksikhóz vagy csak én vagyok elvarázsolva. Segítenétek nekem ebben?

2023. aug. 14. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez volna az?

[link]

Valóban a típus nevében szerepel a GEL, kissé megtévesztő. De a leírásban ott van

"Technológia: AGM gyárilag zárt, karbantartás mentes"

AGM akku, nem zselés. Gyárilag "üzembe helyezve".

Valószínűleg semmi gondozást nem fog igényelni, de könnyen pótolható a deszt víz, ha mégis kellene.

2023. aug. 14. 15:41
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A megtévesztésig majdnem hasonló de ezen nincs LED vissza jelzés.

Igen, a zselésre gondoltam,tehát a GÉL elnevezés tévesztett meg.

A desztvízre gondoltam én is elsősorban,de mivel új az akkú nem mertem hozzányúlni.Teszem hozzá,életem párjától kaptam,ezért is féltem mi van ha rögtön tönkre is teszem?A nyújtófa biztos nem lenne kivilágitva én meg már rokkantként nem tudok elfutni. :-D

2023. aug. 14. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Az üzenetedben azt írod, a forgalmazó kitart amellett, hogy ez egy zselés akksi. De azt is írod, nem teljesen ugyanez az akksi.

A forgalmazó termékét tudnád linkelni?

"A desztvízre gondoltam én is elsősorban,de mivel új az akkú nem mertem hozzányúlni."

Nem kell hozzányúlni. Fel van töltve, írtad is hogy működik.

2023. aug. 14. 16:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Abban azonos hogy az aksi szinte ugyanaz csak ezen nincs led kijelzés.

[link] ,

Ezt másold a googl keresőbe és minden ott van.Igen,fel van töltve de a plexiten bele lehet látni az aksiba de ott nincs folyadék.

2023. aug. 14. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!