Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha gyártmány és tipus szerint...

Ha gyártmány és tipus szerint nézzük a személyautókat akkor jelenleg melyikből van a legtöbb darab hivatalosan forgalomban?

Figyelt kérdés
Tehát olyan választ várok pl. Fiat Punto.

#legtöbb darab
2023. aug. 6. 20:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2023. aug. 7. 06:49
 12/17 Koaxk Ábel ***** válasza:

Ha legörgeted a hahu-n az eladó autókat láthatod, hogy a top 5 márka amiből a legtöbb eladó van jelenleg, amik 99%-a valószínűleg forgalomban is van:

VW (8908)

BMW (8045)

Opel (7264)

Mercedes (7085)

Audi (5568)

Nyilván lehetne ezt tovább fejtegetni, de minek?

A statisztika főleg itt Magyarországon mindig is arra volt jó, hogy hazudjunk jó nagyot, tehát papíron mi a prémium autók mekkája vagyunk! :)

2023. aug. 7. 12:25
 13/17 anonim ***** válasza:
#12 Ez csak annyit mutat meg, hogy melyik márkáktól akarnak szabadulni az emberek, melyek szarok. Ebből hogy akartad kihozni azt, hogy ezekből van a legtöbb forgalomban? A jó autókat nem adják el az emberek.
2023. aug. 7. 12:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon adom 13as.
2023. aug. 7. 12:39
 15/17 Koaxk Ábel ***** válasza:

Ez így ebben a formában nem igaz!

A kérdező arra tért ki miből van a legtöbb forgalomban, márpedig a hahu-n lévő autók ha nem is 99%-a, de forgalomban van, tehát az eladó autók is.

Innentől kezdve sanszos, hogyha egy adott gyártó autója magasan vezeti az eladási listákat, akkor jó eséllyel abból van a legtöbb forgalomban.

De lehet tök rosszul gondolkodom, várom a cáfolatokat!

Szeretem az értelmes vitákat, ez csak az én nagyjából laikus észrevételem.

Egyébként meg erre nem tudom ki tudna relevánsabb választ adni.

Gondolom a KSH-nál utána lehetne nézni, de ennyi energiát nem kívántam áldozni erre a kérdésre.

+1-ben

"Ez csak annyit mutat meg, hogy melyik márkáktól akarnak szabadulni az emberek, melyek szarok."

Ez így ebben a formában megint nem igaz, egyszerűen például a prémium autókból itthon nagy a behozatal, amit el akarnak adni, amit jó eséllyel el is fognak tudni, mert amit gúnyolodva írtam mi a prémium autók hazája vagyunk.

Ettől függetlenül nem minden xar amit itthon adnak el, csak van rá kereslet, mert szegények vagyunk ez van, de azért szeretnénk jót!

Megfordítom a kérdést hogyan lehetne szerinted releváns statisztikát készíteni az itt forgalomba futó gyártók modelleiről a kérdezőnek adni?

2023. aug. 7. 13:02
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 Pontos választ sehogy. Miből látunk a legtöbbet a forgalomban? Suzuki Swift. Ezek után mi itt a kérdés?! Olyan érvekkel jössz itt, amik nem kézzel foghatóak, persze az ellentéte sem, de attól még milyen alapon általánosítasz egy autó értékesítő oldal adatai alapján forgalomban levő típusokat? Ez olyan mintha azt mondanánk Daciából van a legtöbb az utakon, mert az a legolcsóbb újonnan. Mindenki akinek olcsón kell olcsón fenntartható, városban szaladgálós autó, az Swiftet vesz, így tök egyértelmű a válasz erre a kérdésre.
2023. aug. 7. 13:52
 17/17 Koaxk Ábel ***** válasza:

Amit írsz igaz is meg nem is, valóban az egyik egy mendemonda, vagy lehet van statisztikai alapja is, hogy a Dacia a legtöbbett eladott autó, nem vitatkozom biztos így van.

Amit írtam az egyetlen olyan nagyjából a nagy átlag számára elérhető hivatalos adat, hogy adott márkából mennyi van forgalomban.

Oké, hogy ez egy díler weboldal, de Magyarországon elég releváns, szóval ha nem is kódex, ez az adat, nagyjából támpont lehet.

De nem fogok ezért senkivel ezért ölre menni, én próbáltam egy relatíve olyan adatot keresni, ami talán a valósághoz a legközelebb áll.

Lehet nem így van elfogadom, de ennél eddig szerintem csak sacc/per kb adatokat olvastam.

2023. aug. 7. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!