A Teslának miért van akkora presztízse?
Mert adtak a népnek olcsón egy akkora teljesitményű autot, ami előtte még soha nem volt (benzinesben sem).
Ráadásul villanyautó hatótávban mai napig felső kategoria, a Model S 13 éve került piacra!
Amígy a minősége olyan amilyen, de ahhoz képest hogy nulláról kezdték, szerintem nagyon is jó, a mai BMW-t és az Opelt simán sikerült überelni megbizhatóságban.
A német autoipar már nem az, ami régen volt.
2023. aug. 6. 06:08
Pont azért, mert alig 15 éve kezdtek neki (pontosabban olyan 12-13), és alig pár év alatt eljutottak oda, hogy a legendás történelmi európai autógyártók nem győznek kapkodni, hogy utólérjék a Teslát (lásd pl a régen mindig tökéletes VW vergődését az ID modellekkel, ami tele van amatőr problémákkal, stb). Az anyaghasználat olyan, amilyen, de ez az amerikai autókban mindig is ilyen volt. Technikailag és megbízhatóságban amit tudnak már most, az teljesen elképesztő. És hogy jelenleg a világ legnagyobb darabszámban eladott modellje egy Tesla, ez egészen elképesztő.
Nem vagyok Tesla fanboy, mert németautó fan vagyok gyerekkorom óta. De el kell ismerni őket.
2023. aug. 6. 16:32
Hosszú évekig (kb. 10) komolyabb elektromos autót csak a Tesla gyártott, a többi nagy tudomást sem akart venni róluk, ami szerintem elég szánalmas. Próbálkoztak ugyan meglévő modellek átalakításával később, de nem túl nagy sikerrel. Egyébként az első Tesla (a Roadster) a Lotus Elanra épült, ha jól tudom.
2023. aug. 6. 16:48
14/23 A kérdező kommentje:
Én most sem veszek tudomást az elektromos autókról.
Jaa, hogy te nem veszel tudomást róluk. Attól még van ;) Tudod az emberiséget az ilyenek, mint te kérdező, mindig csak hátrították. Hogy ott tartunk, ahol most, olyan embereknek köszönhető, akik állandóan új technológiákat erőltettek és kísérleteztek. Nem azt mondom, hogy az elektromos autó a jövő, és hú de nagy felfedezés. De új technológiák próbálgatása, reszelgetése, az csak fejlődéshez vezet.
2023. aug. 6. 21:32
16/23 A kérdező kommentje:
Ez inkább csak politika, fogyasztói társadalom, démonizálják a dízel, benzines autókat, hogy cseréld le, vegyél újat, tömd a gyártók zsebét. Egyébként elektromos autó már 130 éve is létezett.
Igen igen. Menjünk vissza 130 évvel ezelőttre, és ne lépjünk tovább új technológiák felé.
2023. aug. 6. 21:51
majd jonnek ugyis az UFOk xd
2023. aug. 6. 21:51
19/23 A kérdező kommentje:
AZt írtam, hogy az elektromos autó nem új dolog, 130 éve is létezett. Mégis csak most kapták fel.
A Tesláig szinte csak kisszériás kisautókban volt (gyenge) villanymotor ósdi akkumulátorokkal. Az első nagyobb próbálkozás a GM Impact tanulmányra épülő EV1 volt a 90-es években, de abból sem készült sok. A Roadster volt az első sorozatban gyártott, autópályára is felvihető ("highway capable") elektromos autó. Tehát lehet 130 éves a történet, csak az első kb. 115 elég unalmas volt.
2023. aug. 6. 22:26
Kapcsolódó kérdések: