Mit kell tenni ha az ember szembe megy fel a pályára? Vissza tolatni és tolatva le menni vagy gyors U megfordulás?
Megfordulni még véletlenül sem, félreállni és 112.
Egyébként aki annyira oda van agyilag, hogy képes szembemenni, az igazából nem fogja feldolgozni az infót sem, hogy szemben van és nem fog normálisan eljárni a helyzet feloldásában sem. Tehát hiába kommunikál bármit, pont ahhoz nem jut el, akit érintene
"Ehhez kb 3-4 másodperc kell. Ez alatt egy 150-nel menő autó kb. 150 métert tesz meg. Kb. 3 jelzőkarónyit. Ennyi belátható távolság kell + a biztonsági tartalék."
Na de ennyi alatt csak irányba álltál. Ahhoz hogy felgyorsulj 150-re, nem kell idő?
Amúgy leállósávban tolatásnak több ízben is voltam már szemtanúja. Igaz, nem szembe felhajtásról volt szó, hanem a delikvens valószínűleg elfelejtett lehajtani az előző lehajtón. És ahelyett, hogy a következő kihajtónál visszafordult volna, inkább ezt a megoldást választotta. Amit nem is értek, hogy jut valakinek az eszébe...
Az sem mindegy hogy az M1-esen, vagy az M6-oson vagyunk. Utóbbin, a Szekszárd utáni szakaszon, ünnepnapon, éjszaka már jártam úgy hogy több tíz percig autót nem láttam magam körül. Nem akarok senkit sem erre biztatni, de ott elviekben egy megfordulás is kivitelezhető lenne. Nyilván az M1-esen, vagy akár csak az M0-n munkanapon reggel fél 8-kor kizárt.
"Na de ennyi alatt csak irányba álltál. Ahhoz hogy felgyorsulj 150-re, nem kell idő?"
Ha a leállósávban fejezi be az illető a fordulót, nem kell 150-re felgyorsulnia. Gyorsulhat úgy, ahogy akar, és ahogy tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!