Mit kell tenni ha az ember szembe megy fel a pályára? Vissza tolatni és tolatva le menni vagy gyors U megfordulás?
hogy sikerült felhajtanod a szembeforgalommal?
...és mikor tűnt fel, hogy szembemész?
Ha még a felhajtón (vagyis voltaképpen lehajtón) rájönnék a hibára, akkor vészvillogóval visszatolatnék.
De ha valaki a pályán megy már, azt bejelentik a szembejövők, úgyhogy biztos a büntetés. A legenyhébb, ha megáll a leállósávban. Különben a megfordulás vagy tolatás még külön tétel lesz.
Egyébként elsőkerék hajtású autóval behúzott kéziféknél egy autópálya szélességű úton bőven meg lehet egy menetben fordulni. Ehhez kb 3-4 másodperc kell. Ez alatt egy 150-nel menő autó kb. 150 métert tesz meg. Kb. 3 jelzőkarónyit. Ennyi belátható távolság kell + a biztonsági tartalék.
Az ember értelemszerűen a belső sávban kezdi a fordulást (jobbra tartás :-) ) és a leállósávban fejezi be, ahol már viszonylagos biztonságban van.
De ez csak egy elvi lehetőség. Nem javaslat.
Azt nem teljesen értem hogy jön ide a kézifék, pályán azért 2 sáv + leállósávban simán megvan egy ívből a fordulás.
Az megint más kérdés, hogy ha már valaki rájön, hogy éppen autópálya belső sávjában rombol akkor lehetőleg ne az legyen az első gondolata, hogy megfordul, hanem húzódjon le a leállósávba és gondolja át a következő lépést.
Ha én lennék, megállnék leállósávon, és ha látom, hogy tiszta a helyzet akkor megfordulnék és lehúznék vissza a leállósávba. Onnan meg már lenne időm gyorsítani.
Mondjuk eleve nem értem, hogy jut el valaki a belsőbe, és miért nem tűnik fel neki, hogy a kisoroló sávban amin feljön az összes nyíl szembe mutat és az összes tábla neki háttal van. Meg ha már jobbra tartás, akkor a helyzet maga, hogy miért a bal oldali sávba kell szembe a forgalommal besorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!