Meghuztam egy autót ez ijedtem elmentem mi lesz most?
Mélygarázsban egy suv bmw mellől akartam kiállni és össze értek a vissza pillantoink. A jobb vissza pillantó üvege be repedt más nem sérült.
Elég sok ott a kamera rendszám alapján ezért keresni fog a rendőrség?
Menj vissza és tegyél egy cédulát az autóra. Kérj elnézést és ez a telefonszámod. És szeretnéd kitölteni a kék-sárga felelősségbiztosítási papírt.
Elhagytad ugyan a helyszínt, de nem várható el, hogy órákig, napokig ott várj a tulajra.
Sajnos ilyen esetben számítani lehet rá, hogy a szervíz visszaél majd a helyzettel és nem üveglapot cserél, hanem mondjuk teljes tükröt. Ami azt jelenti, hogy nem éri majd meg kifizetni a javítási költséget, hanem el kell fogadni, hogy nőni fog a biztosítási díjad.
De ez ellen nem tudsz semmit tenni.
Mostmár bánom hogy elmentem de utólag nem tudok mit tenni.
Most ha megtalálnak akkor milesz? Biztosítóm kifizeti ha megírjuk a lapott vagy kapok valami bírságot vagy mi ilyenkor a hivatalos menet?
Ha megtalálnak, akkor a rendőrség fog megtalálni, nem a tulaj, szóval nem csak egy betétlap lesz az ára.
Ahhoz volt lélekjelenléted, hogy kiszállj megvizsgálni az okozott kárt, de bepánikolva elhajtani meg sokkolódsz? Szép magyarázat...
Hát pedig így volt nyilván kifizetem ha megtalálnak.
Nagyságrendileg mekkora ilyenkor a bírság?
"Amennyiben a nyomozó hatóságoknak, így legfőképpen a rendőrségnek sikerül valamilyen módon azonosítania az elkövetőt, szabálysértési bírságot fog kiszabni rá. A bírság mértéke 5 ezertől, akár 50 ezer forintig is terjedhet." Valószínűleg most már magasabb a bírság.
"És mi történik abban az esetben, ha a károkozó megáll, elnézést kér és/vagy adatainak hátrahagyásával gondoskodik róla, hogy a károsult a későbbiekben meg tudja keresni?
Ilyenkor a pontosan kitöltött baleseti bejelentő lapot kell aláírnia – a kötelező biztosítás pedig fedezi a javítás költségeit."
"Azonban természetesen ebben az esetben is emelkedik a károkozó kötelező biztosításának díja a következő évtől. Ezekben az esetekben a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás bonus-malus kategóriája általában két kategóriát csökken."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!