Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meghuztam egy autót ez ijedtem...

Meghuztam egy autót ez ijedtem elmentem mi lesz most?

Figyelt kérdés

Mélygarázsban egy suv bmw mellől akartam kiállni és össze értek a vissza pillantoink. A jobb vissza pillantó üvege be repedt más nem sérült.

Elég sok ott a kamera rendszám alapján ezért keresni fog a rendőrség?

2023. júl. 23. 18:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Garantáltan megkeresnek, ha a tulaj reklamál
2023. júl. 23. 18:51
 2/24 krwkco ***** válasza:
83%

Menj vissza és tegyél egy cédulát az autóra. Kérj elnézést és ez a telefonszámod. És szeretnéd kitölteni a kék-sárga felelősségbiztosítási papírt.

Elhagytad ugyan a helyszínt, de nem várható el, hogy órákig, napokig ott várj a tulajra.

Sajnos ilyen esetben számítani lehet rá, hogy a szervíz visszaél majd a helyzettel és nem üveglapot cserél, hanem mondjuk teljes tükröt. Ami azt jelenti, hogy nem éri majd meg kifizetni a javítási költséget, hanem el kell fogadni, hogy nőni fog a biztosítási díjad.

De ez ellen nem tudsz semmit tenni.

2023. júl. 23. 19:02
 3/24 A kérdező kommentje:
És mire számíthatok ebben az esetben? Működni fog még az hogy betét lap és a biztosító fizet?
 4/24 anonim ***** válasza:
87%
Remélem igen. És hogy a szart is lehúzzák rólad. Remélem valami újabb és jó drága BMW volt, amibe 200 ezer egy tükörlap. Megérdemelnéd...
 5/24 A kérdező kommentje:
2 már nagyon messze vagyok tuti nincs már ott
2023. júl. 23. 19:03
 6/24 anonim ***** válasza:
85%
Gerinctelen féreg vagy. Feléd itt a segged, de az nem zavar, hogy a másiknak akár több 10 ezres kárt okoztál. Remélem, megtalálnak.
2023. júl. 23. 19:28
 7/24 A kérdező kommentje:

Mostmár bánom hogy elmentem de utólag nem tudok mit tenni.

Most ha megtalálnak akkor milesz? Biztosítóm kifizeti ha megírjuk a lapott vagy kapok valami bírságot vagy mi ilyenkor a hivatalos menet?

2023. júl. 23. 19:32
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha megtalálnak, akkor a rendőrség fog megtalálni, nem a tulaj, szóval nem csak egy betétlap lesz az ára.

Ahhoz volt lélekjelenléted, hogy kiszállj megvizsgálni az okozott kárt, de bepánikolva elhajtani meg sokkolódsz? Szép magyarázat...

2023. júl. 23. 19:43
 9/24 A kérdező kommentje:

Hát pedig így volt nyilván kifizetem ha megtalálnak.

Nagyságrendileg mekkora ilyenkor a bírság?

2023. júl. 23. 19:47
 10/24 krwkco ***** válasza:
100%

[link]

"Amennyiben a nyomozó hatóságoknak, így legfőképpen a rendőrségnek sikerül valamilyen módon azonosítania az elkövetőt, szabálysértési bírságot fog kiszabni rá. A bírság mértéke 5 ezertől, akár 50 ezer forintig is terjedhet." Valószínűleg most már magasabb a bírság.

"És mi történik abban az esetben, ha a károkozó megáll, elnézést kér és/vagy adatainak hátrahagyásával gondoskodik róla, hogy a károsult a későbbiekben meg tudja keresni?

Ilyenkor a pontosan kitöltött baleseti bejelentő lapot kell aláírnia – a kötelező biztosítás pedig fedezi a javítás költségeit."

"Azonban természetesen ebben az esetben is emelkedik a károkozó kötelező biztosításának díja a következő évtől. Ezekben az esetekben a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás bonus-malus kategóriája általában két kategóriát csökken."

2023. júl. 23. 19:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!