Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motoromnál nagyon kattog a...

A motoromnál nagyon kattog a váltó váltás közben, a kuplung akarnál lehet állítani szám szerint, szerintem az a gond csak nem tudom merre?

Figyelt kérdés
Most 2esen van akkor felfelé vagy lefelé kéne állítani a kuplung erősségét?
2023. júl. 19. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:
A kuplungnak nincs erőssége.
2023. júl. 19. 14:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Az csak karpozicíó amit látsz számozás. Ha bowdenes, akkor azon tudsz állítani, ha hidraulikus, akkor bizonyos esetekben szervíz. Az, hogy csattod, az lehet nem megfelelő olajtól is, és most nem az, hogy nem belevaló, hanem, hogy vannak motortípusok amik bizonyos márkájú olajat szeretik, és nem mindig a Motul a tuti ;)

Ezen felül meg meg kell szokni a váltót, itt nincs szinkron mint az autóknál, váltó-kuplung-gáz használatának preciz összehangolódása kell. Eleinte nekem is csattogott, megtorpant a motor, de így 2500km után már kezd egész jól összeállni, és gyakran simán, hangtalanul tudok már váltani.

2023. júl. 19. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!