Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A toyoták futóműve miért...

A toyoták futóműve miért bírja ennyire jól a rossz utakat?

Figyelt kérdés
Van több toyota is a családban, régebbiek is és sosincs baj a futóművükkel pedig nagyon rossz utak vannak felénk. Mondjuk mással se nagyon de nagyon masszív az egész sok év után se zörög benne semmi.

2023. júl. 18. 22:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%

Látom a toyotások itt összefogtak, azért hasra ne essünk a futóművüktől, elöl mcpherson hátul merevhíd, ezt hangolhatják akárhogy, sose fogja megütni a térlengőkaros/ multilinkes futóművek szintjét. Kényelmesnek kényelmes lehet, ha a nagypapásan közlekednek vele, de ennél többet ne várjunk tőle, mert nem is tud.

#7 Olyan aminek ha elrántod az autópályán nem pördül meg az autó, vagy ha gyorsabban veszel egy kanyart beveszi mintha sínen lenne.

#9 A németek már 40 éve megcsinálták a tökéletes soklengőkaros futóművet….

2023. júl. 19. 07:53
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Én írtam a merevhidat és nekem nem toyotam hanem Nissanom van(ami már nem is fiatal). Nekem van merevhídam hátul, Scott Russell csuklóval. Gyakorlatilag a hátsó futóműnek annyi a karbantartása, hogy egyszer cseréltünk benne lengéscsillapítókat. A spirál rugó még gyári és nincs állítási lehetőség sem(mindegy, hogy mennyire szar úton mész egyszerűen nem tud elmenni) . Azonban ha azt gondolod, hogy kanyarban felborul vagy nem lehet 180as tempóval pályán előzgetni vele, akkor van még mit bőven tanulnod az autókról. Mert az autóhoz egy normális tengelytáv, súly és aerodinamika is tartozik(jó esetben). A hagyományos lengéscsillapító pedig ugyan úgy működik mint egy nem merevhidasban. Valamint amikor vettem belefért volna egy korabeli A3 is csak arra már ráköltöttem volna már az életem. Így az évek alatt sokkal több jutott a motorozásra. A megbízhatóság pedig egy másik főszempont. De kinek a pap, kinek a paplan.
2023. júl. 19. 08:42
 13/24 anonim ***** válasza:
19%
#12 Hidd el volt már egy pár autóm, tudom miről beszélek, az egy dolog hogy nem érzed rajta hogy necces a 180 neki az még nem azt jelenti hogy stabilan megy is neki a 180, egy kisebb úthiba is repülsz is el a francba vele. A soklengőkart meg 200nál még elkapod ha baj van.
2023. júl. 19. 09:11
 14/24 anonim ***** válasza:
26%
Igen. Jól mondod már sokszor mentem annyival a pályán és már meg is haltam. Hát nem is én írok most mert hát ugye már eltemettek. Egyébként amióta gyerekem születtet és elég sok halalálos balesetet hoz fel nap mint nap a face, akkor kezdtem elgondolkodni, hogy nincs értelme a saját, de főleg mások életével játszani, így az utóbbi időben már mondhatni, hogy teljesen kulturáltan közlekedek. Ja és remélem, hogy sokan tanulnak majd az árpádhídi balesetből.
2023. júl. 19. 09:21
 15/24 A kérdező kommentje:
Lexusban nem merev híd van és az is bírja.
2023. júl. 19. 10:02
 16/24 anonim ***** válasza:
40%

#15. A lexus prémium, azt ne keverjük ide.

#14 Egyszer megy ki eléd egy hülye 100zal, és a régebbi japánokra jellemzően alulméretezett fékek és az a futómű nem lesz elég ahhoz hogy megakadályozd a bajt, ezek nem száguldásra vannak, hanem nyugodt vezetésre, arra viszont tökéletes.

2023. júl. 19. 10:42
 17/24 anonim ***** válasza:
59%
#7 hagyd, hülye ez, van merevhidas MacPhersonos autóm, rendesen hangolva, tökjó vezetni őket. :)
2023. júl. 19. 10:51
 18/24 anonim ***** válasza:
67%
#17 Ami neked jó lehet másnak nem, ami nekem szar lehet másnak jó. Kár ezen lovagolni, a cégesek is mind merevhidas mcphersonosok, kényelmesre van hangolva a futóművük, de nem a transzfogarasi kanyarokra lett kitalálva, nyílván ha nem úgy használod, akkor ezeket is jó vezetni.
2023. júl. 19. 11:03
 19/24 anonim ***** válasza:
70%
16os! Még szerencse, hogy az összes japán autóban ültél kivétel nélkül és sikerült mindet tesztelned! Respect bástya! Szerinted soha nem fordultak még ki elém? Nem kellet még soha vészfékeznem vagy korrigálnom? De volt és nyilván gyenge volt a fék és a futómű és hát ugye a többit tudod... Nem én írok mert hát ugye nem éltem túl...... Ez van sajnos. Hallgatnom kellett volna rád 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 téges az eszedért szeretnek.....
2023. júl. 19. 11:10
 20/24 anonim ***** válasza:
52%

#18 nekem meg kanyargásra vannak hangolva, és nem dülöngélős bólintgatós puha vackok.

A húzott gömbfejes soklengőkaros kocsikban valamiért állandó fóbiám hogy betérdel a futómű mert szétugrik a kicsit kopott gömbfej.

Pályanapon mondjuk tök ugyanolyan setuppal valszeg jobb lenne a kanyartempója, de hétköznapi átlagember bármivel le tud esni az útról. :D :D :D

2023. júl. 19. 11:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!