Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért állt le az autó?

Miért állt le az autó?

Figyelt kérdés

Reggel 6-tól este 6-ig kint állt a napon az autó a munkahelyen, és mikor elindultam úgy kb 5km-en belül kétszer is leállt mikor fékeztem és benyomtam a kuplungot. Utána viszont már teljesen jó volt a maradék 25km-en(Klímát is nyomattam). Lehetséges hogy a nagy meleg miatt forrósodott be és amiatt állt le? 3 év alatt először csinált ilyet.

Astra g coupe 2.2 16v

2023. júl. 16. 21:40
 1/6 A kérdező kommentje:
beszívott levegő hőmérséklet érzékelőnek ehhez van köze?
2023. júl. 16. 21:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges, úgy hogy csak télen szabad ezeket használni.
2023. júl. 16. 21:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát nem minden autó elektronikája bírja meleget.
2023. júl. 16. 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért elég fura hogy alig mentél vele és leállt 2x is majd amikor már többet mentél, nyilván akkor jobban be volt melegedve és nem állt le az is azért érdekes. A beszívott levegő hőmérséklet érzékelőnek elvileg nem lenne szabad ilyet produkálnia, főleg így mert én nekem is ilyen autóm van, napi szinten állok vele a tűző napon jóval többet mint 6 órán át, ráadásul mindenhol beton van ami okádja a hőt és azért még az 50 fok sem kizárt azon a ponton ahol szoktam parkolni.

A hőmérséklet érzékelő ha hibás lesz akkor max dadog, rángat az autó meg dobja be a hibakódot és alig megy, de nem áll meg, legalább is nem lenne szabad.

Én inkább a vezérműtengely jeladóra tippelek vagy lehet még a hűtővíz jeladó is ludas hogy hibát érzékel és a túlmelegedés miatt letilt.

Én minden esetre átnézetném hogy nincs-e hibakód vagybármi első körben.

2023. júl. 16. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
ja parkolva a motortér biztos melegebb mint használatban. :D :D
2023. júl. 16. 22:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Élő adatot kell olvasni.
2023. júl. 16. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!