Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Donor autó vásárlás esetén,...

Donor autó vásárlás esetén, mit szabad kezdenem vele?

Figyelt kérdés
Adott egy autó. Donor autó jár hozzá, már hiányos állapotban (többek között futómű nincs már alatta). Azt én megtehetem, hogy otthon a kis garázsomban nagyjából "elbontom"? Tehát ajtók, műszerfal és társait kiszedem. Így később leadhatom a lecsupaszított vázat, karosszériát a méh telepen? Vagy akár bontóba, viszont arról csak rosszat hallottam, hogy egyben adhatok ott le autót stb.

2023. júl. 16. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem veszik át.
2023. júl. 16. 15:48
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 és hova tudom elpaterolni?
2023. júl. 16. 16:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Réti négereknek könnyedén
2023. júl. 16. 17:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha a nevedre kerül, átírjátok a donort is, van róla papír, akkor nem bonthatod el. Ha nincs róla papír, akkor nem tudja senki, hogy nálad van, azt csinálsz vele amit akarsz. Annak lesz később baja vele, akinek a nevén maradt.

Bontó hiányosan nem fogja átvenni. Meg ott megint előjönne a kérdés, hogy egyáltalán hogy került hozzád. Vastelepen meg lehet próbálni. De ott is inkább apránként szétdarabolva. Tavaly voltam ilyen telepen, leadni az itthoni limlomot. A fószer aki előttem volt, egy egész kombi autónyi kipufogócsövet, hővédő lemezeket, meg motorblokk alkatrészeket adott le. Gondolom autószerelő lehetett. Szó nélkül átvették. Komplett karosszéria már bajosabb. Meg most jött ez a Molos variálás. Lehet, hogy már másképp van. Nekem amúgy alu öntvény ipari tokozataim vannak. Faterom annak idején elhozhatta őket leselejtezés után a munkahelyéről, évtizedekkel ezelőtt. Fogalmam sincs mit akart velük... A kert végében álltak egy kupacban, soha hozzá nem nyúlt. Ez mind rám maradt. Gondoltam leadom, hiszen alu. Hát ingyen se veszik át, mert biztos loptam. Úgyhogy most apránként dobálom a kukába. A szeméttelepen jobb esetben leválogatják és hasznosul. Rosszabb esetben elássák a többi hulladékkel együtt.

2023. júl. 16. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Pár éve volt egy donorautóm. Kb. csak egy lökhárító kellett róla. Végül egy cigánycsalád megvette.
2023. júl. 16. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szabályosan sehogy. Dakotáknak tudod eladni a maradékot, ha szerencséd van
2023. júl. 16. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!