Donor autó vásárlás esetén, mit szabad kezdenem vele?
Ha a nevedre kerül, átírjátok a donort is, van róla papír, akkor nem bonthatod el. Ha nincs róla papír, akkor nem tudja senki, hogy nálad van, azt csinálsz vele amit akarsz. Annak lesz később baja vele, akinek a nevén maradt.
Bontó hiányosan nem fogja átvenni. Meg ott megint előjönne a kérdés, hogy egyáltalán hogy került hozzád. Vastelepen meg lehet próbálni. De ott is inkább apránként szétdarabolva. Tavaly voltam ilyen telepen, leadni az itthoni limlomot. A fószer aki előttem volt, egy egész kombi autónyi kipufogócsövet, hővédő lemezeket, meg motorblokk alkatrészeket adott le. Gondolom autószerelő lehetett. Szó nélkül átvették. Komplett karosszéria már bajosabb. Meg most jött ez a Molos variálás. Lehet, hogy már másképp van. Nekem amúgy alu öntvény ipari tokozataim vannak. Faterom annak idején elhozhatta őket leselejtezés után a munkahelyéről, évtizedekkel ezelőtt. Fogalmam sincs mit akart velük... A kert végében álltak egy kupacban, soha hozzá nem nyúlt. Ez mind rám maradt. Gondoltam leadom, hiszen alu. Hát ingyen se veszik át, mert biztos loptam. Úgyhogy most apránként dobálom a kukába. A szeméttelepen jobb esetben leválogatják és hasznosul. Rosszabb esetben elássák a többi hulladékkel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!