Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Szeretnék elkezdeni pipázni,...

Szeretnék elkezdeni pipázni, ebben a témában lenne pár kérdésem, mielőtt pipa illetve hozzá tartozó kellékek vásárlásába kezdenék. Tudnátok ebben segíteni?

Figyelt kérdés

Milyen fajtájú és márkájú pipák elterjedtek?

Ezek közül milyet érdemes választania egy kezdőnek kipróbálás céljából első pipaként?

Milyen eszközök szükségesek és hol tudom ezeket a legkönnyebben beszerezni?

Milyen dohányt érdemes választani kezdők számára?

Megvehetők a szükséges eszközök egyszerű dohányboltban?

2022. febr. 20. 18:59
 1/1 anonim ***** válasza:

A legtöbb forgalmas helyen levő dohányboltban minden beszerezhető, ami kell.

Pipa, pipadohány, pipafilter,

A kürtő takarításhoz pipaszurkáló,

A pipaszár kimosásához zseníliadrót, és kell még (szerintem) hideg zsíroldó.

Pár napja válaszoltam egy hasonló kérdésre, ide is bemásolom:

Elég sok féle dohány van, és hát, mindegyik eladó.

Kezdőnek elég könnyű leégetni, tönkretenni a pipát. Ez benne van a tanulópénztben, de eleinte vegyél egy egyszerű olcsó pipát, mondjuk 4-5 ezerért már esélyes hogy találsz, amiért nem kár, és kísérletezd ki, hogy neked milyen dohány ízlik. Ízesítettet (vaníliás, gyümölcsös stb) NE vegyél, hanem legyen a dohány olyan tiszta, aminek a saját természetes aromája válik be.

Aztán vegyél egy komolyabb fajtát, akár 20.000 körül, és arra már vigyázz.

Innentől ragaszkodj a már bevált aromádhoz, ne keverd. Ugyanis a pipa maga is átveszi az ízét egy idő után.

Eleinte óvatosan töltsd meg, ne tömd. Meg kell várni amíg a felső kürtőben képződik egy védőréteg az égéstermékekből, ami magától is megóvja a leégéstől. Az alsó légutat viszont rendszeresen pucold ki egy fém pipaszúrkáloval, nehogy elduguljon. (Csakis szárazon, mechanikusan, mint a kéményseprők.)

A pipaszárat (a száj felőli részt) viszont mindig mosd át jó alaposan, dohányboltban kapható zseniliadróttal, nehogy megkeseredjen. Nekem erre a hideg zsíroldó vált be leginkább. Utána persze alaposan át is kell öbliteni bő vízzel.

2022. febr. 20. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!