Ha még csak papírom van a jogsimról, akkor az se kötelező, hogy nálam legyen?
Jogosítványt igényeltem és ideiglenesen adtak róla egy papírt amivel vezethetek (“Adatlap járművezetésre jogosító okmány kérelméhez”).
Ha jól tudom, akkor idén január 1-től már nem kötelező magadnál tartanod a jogsit, mert benne vagy a rendszerben. Így akkor a papír sem kötelező, hogy nálam legyen?
Ezentúl már nem kötelező.
A kerdes a te esetedben, vajon már az informatikai része elkészült,-e vagy még nem vagy benne a nyilvántartásban.
De egyébként sem forgalmi, sem jogsi NEM kötelező
Amennyiben első jogsid akkor még papírral sem vezethesz. Meg kell várnod a plasztik kártyát.
Ha csak hosszabbítod akkor elvileg nem kell, hogy nálad legyen. Személyi alapján is utána tudnak nézni, hogy van jogsid.
De egy cseszett A4-es papírt négybe hajtva tényleg ekkora nyűg magadnál hordani? Hajtsd össze és rakd be a tárcádba vagy a forgalmi mellé.
#3 nekem meg azt mondtak szintén az okmányirodában, hogy azzal nem vezethetek.
"Felhívjuk a figyelmét, hogy a vezetési jogosultsága attól az időponttól áll fenn, amikor az az engedély-nyilvántartásba bejegyzésre került."
Az igénylőlap nem minősül engedélynek!
Kicsit olvass tovább.
"Vezetési jogosultsága az okmány birtokban tartása nélkül is gyakorolható belföldön, a nyilvántartásba történő bejegyzés időpontjától kezdve, az okmány kézhezvételéig, de legfeljebb a bejegyzéstől számított 30 napig."
Ha online intézed ügyfélkapun, akkor sms-ben/email-en értesítenek a bejegyzésről.
+1 Az 5 ös válaszára!
Én is hasonló üzenetet kaptam miután online igényeltem a jogsit. Szerintem nem telt el fél óra az ügyfélkapus igénylés, és az e-mail, és SMS között. Ugyanez az igénylőlap is, ami lényegében annyi, hogy az ügyintéző a közlekedésfelügyelet adatbázisából beírja a rendőrség által is látott adatbázisba a vezetési jogosultságot. A kártya ezekután már csak formalitás.
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy vezetői engedély kiállítására vonatkozó ügyében a vezetési jogosultsága a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzésre került. A vezetési jogosultságát önmagában a nyilvántartási bejegyzés alapján is jogszerűen gyakorolhatja Magyarország területén, a bejegyzés időpontjától kezdve a vezetői engedélye kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig.
Az okmánya gyártásra továbbítva.
8 teljesen mindegy, ez egy kérdés, amit gondolom azért tett fel, mert érdekelte.
Innentől kezdve neked nem teljesen mindegy? Ha nem tudod, lapozz tovább, ha kötekedni akarsz hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!