Ha nem lesz biztosítás az autón mi lesz a következménye?
Tekintsünk el attól, hogy a rendőr fossá büntet, ha baleset van akkor szopok.
Ezeket tudom.
Azt nem tudom, ha mondjuk 2 hónapig nincs rajta biztosítás és utána akarom újrakötni ugye a mostani biztosítónál, akkor mire számítsak?
Erre a két hónapra számolnak fel napi díjat vagy valami?
Vagy csak megszűnik a szerződés és csak a jelenlegi díjjal tartozok továbbra is?
Köszönöm!
Fedezetlenségi díjat számolnak fel mind egyes napra. Ami nem kevés pénz, már napra sem. 2 hónapra meg horror.
Nekem az új autóm forgalomba helyezését a szalon végezte. De valamiért pár nappal később szóltak csak, hogy köthetek rá biztosítást. Hiába át se vettem még az autót, bizonyíthatóan el sem hagyta a szalon területét, a biztosító úgy vette, hogy én napokig biztosítás nélkül furikáztam a 0 km-es autóval. Jött is a bünti. Pár napra is több ezer forint volt.
Fizetheted ki a fedezetlenségi dijat (napi 700-1000 Ft kb) + fizedheted ki az adott időszakra vonatkozó biztositási dijat.
De ha megszűnik a biztositásod, akkor azt hivatalból ki is fogják vonni a forgalomból, szóval adhatod le a rendszámot is az okmányirodában vagy ha nem, akkor egy rendőri ellenőrzés során elveszik és mehetsz haza busszal.
Fedezetlenségi díj.
Kösd meg a biztosítást, nem muszáj azonnal befizetni. Van rá talán 60 nap.
Teljesítménytől függ a fedezetlenségi díj, de egy tök átlagos (100 LE körüli) autóra is 1060 Ft/nap.
Nem érdemes ezzel szórakozni.
Kösz mindenkinek!
Jól sejtettem, akkor marad a kötél a nyakba megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!