Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért járatják az álló autók...

Miért járatják az álló autók motorját hosszú ideig?

Figyelt kérdés

Az alábbi helyzetben: parkolóban, dízel autó, letekert ablakkal, nyáron, reggel 8 óra körül, 21 fokban. A hosszú idő 10-15 percet jelent. Nem tudom turbós e.

Egy bácsi csörgeti a dízelét így, csak kíváncsi vagyok az értelmére.

Úgy tudom a turbós autókat egy hosszabb menet után kicsit pihentetni kell. De azt hiszem nem ez a helyzet, inkább reggel elindul valahova, az autó pedig egész éjjel pihent.

Talán fűteni akarná az autót? De nyár van, 21 fok.

Talán hűteni akarná az autót? De reggel van, 21 fok.

Talán bejáratós autó? Nem tűnik egy különösebben új gyártmányú kocsinak, meg egyébként sem lenne sok értelme.

A hideg dízelt kímélendő megvárja míg felmelegszik. Szerintem ennek se sok értelme van, de talán ez lehet megoldás. A parkolóban járatás helyett inkább kisebb fordulattal, de mennie kellene.

2023. júl. 15. 08:14
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Nos, én egészen biztos vagyok benne, hogy az a bácsi ezt nem olvassa.

Nem igazán értem, mit akarsz ezzel a kérdéssel így elérni.

Egyetlen ember fura viselkedéséről van szó, nem egy általános jelenségről.

Mi itt legfeljebb találgatni tudunk.

Miért nem mész oda a bácsihoz és kérdezed meg?

Köszönsz, udvarias maradsz - hidd el, nem fog megenni, még csak megharapni sem.

2023. júl. 15. 08:36
 2/10 nemaRendőrség ***** válasza:
25%

Vannak ilyenek.

Ha nagyon zavar fel tudod jelenteni csendháborításért, valamint környezetszennyezésért.

Itthon tilos járatni az álló autót

2023. júl. 15. 09:06
 3/10 A kérdező kommentje:

Fura viselkedés? Tehát tényleg nem valami logikus(v. vélt) technikai ok miatt járatja a motort?

Nem mennék oda hozzá, csak visszakérdezne mi közöm hozzá és valamennyire ebben igaza van.

Csendháborításért feljelenteni picikét túlzás. Nem az a 20-on éves kölyök aki 10 ezres fordulatú motorral csikorgatja a kereket.

Itthon tilos járatni az álló autót? Ez komoly?

2023. júl. 15. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

"Tehát tényleg nem..."

Honnan tudjuk, vazze?!

"Nem mennék oda hozzá, csak visszakérdezne mi közöm hozzá és valamennyire ebben igaza van."

Nyuszi vagy, McFly.

2023. júl. 15. 09:39
 5/10 anonim ***** válasza:
15%
Tehát ismeretlenekkel ki akarod beszélni a bácsit, hogy milyen buta, hogy járatja az autót, de ahhoz nincs tököd, hogy odamenjél és elmondjad neki a véleményedet, ha már ennyire zavar ez a dolog.
2023. júl. 15. 09:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

4 pipás köcsög felébredt, megint itt kötözködik....

Kérdező, mond meg a bácsinak, a váltója evvel szemben meg álló helyzetben van, és nincs kenése, viszont a főtengelye meg forog.

A váltóknak meg mozgó állapotban van kenésük, a difi szórja szét, ha első kerekes.

Ha gyenge az olajnyomás ráadásul az autójában, több kárt okoz vele, a motor kenése is elégtelen lesz.

2023. júl. 15. 10:08
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
#6: Nem meri megmondani neki. Csak a neten, név nélkül nagy a pofája.
2023. júl. 15. 10:18
 8/10 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom, mikor a dízel, a mi réginknek kellett 10-20 perc mire rendesen hűtött. És reggel 21 fokban is van, akinek melege van, főleg, ha meleg garázsban állt az autó.

Amúgy meg ez indokolatlan környezet- és zajszennyezés, ha nagyon házmester akarsz lenni, szimplán jelentsd fel...

2023. júl. 15. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:
60%

Mert jólesik neki. Hadd csinálja, az ő autója.

"Amúgy meg ez indokolatlan környezet- és zajszennyezés, ha nagyon házmester akarsz lenni, szimplán jelentsd fel..."

:))))))))))

2023. júl. 15. 13:55
 10/10 NTBS ***** válasza:
Bemelegítés miatt.
2023. júl. 15. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!