Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem gyártanak váltós...

Miért nem gyártanak váltós 50es motort ami elérhető az emberek számára mint anno a Simson?

Figyelt kérdés

Kb 15 évvel ezelőtt a simsonok normális áron voltak és sok is volt belőlük. Olcsóbb volt mint egy robogó mert olyan 70-80 ezer forint körül lehetett venni normális állapotút, míg egy nagytestű robogó 150 ezer körül volt használtan. Ma már egy simson több száz ezer forintba kerül mert veterán motornak számít.

Jó lenne ha gyártanának olyan segédmotort ami modern, önindítós, tárcsafékes, vízhűtéses, nem csak a Aprilia, Derbi enduroit ami kifejezetten tinédzsereknek készül.

2023. júl. 8. 15:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Váltás szerintem se bonyorult, csak eggyesek paráznak az elindulással. 30 év kihagyás után ültem ismét 50-es motorral. Persze párszor lefulladtam az elején, de maga a váltás, vagyis a két kéz és a bal láb összhangja ugyanúgy megvolt az elejétől fogva.
2023. júl. 8. 19:42
 12/15 anonim ***** válasza:
De lehet még kapni berva és Panni robogót.
2023. júl. 8. 19:52
 13/15 anonim ***** válasza:

#7 "Aztán miben számít, hogy veterán vagy sem?"

Ezt a kérdést remélem te sem gondoltad komolyan.

"a youtube-on felrakott videókon fiatal suttyók száguldoznak ezekkel"

Az meg sem fordul a fejedben, hogy azért vannak fent csak ilyen videók, mert a normális ember nem videózza magát? Szerintem az hogy te láttál 5 ilyen videót, az aligha jelent bármit is. Elég ostoba érvelés volt ez.

"neki meg jobban hiszek mint valami hírportálnak"

Remélem érzed azt a határtalan iróniát, ami abból ered, hogy belinkeltél valami szart, aztán pedig leírtad ezt.

"ahonnan te gondolod, hogy hihető infót kaptál"

Nem kaptam sehonnan semmilyen infót. Maximálisan megértem, ha te másnak hiszel, csak ne felejtsd el, hogy te is valahonnan kapod az infót és egyáltalán nem biztos, hogy az az igazság. Én nem kapok semmit sehonnan, sok évvel ezelőtt, mikor kezdett közeledni számomra is a jogosítvány és a saját autó, akkor elkezdtem böngészni a piacot és ez a szokás azóta is megmaradt. Én nem hallom amit mások mondanak, hanem látom ami történik. De őszintén mondom, nem várom, hogy nekem higgy, elvégre nyilván egy random ismeretlen vagyok az interneten. Csak azt akartam mondani ezzel, hogy talán ne ragaszkodj foggal-körömmel valamihez, amihez neked személyesen semmi közöd és csak "hallottad havertól".

Továbbra is várom, hogy valami válasszal szolgálj a Wartburg és Trabant keresletére. Vagy azt még nem találtad ki?

2023. júl. 9. 05:09
 14/15 anonim ***** válasza:

"Én nem hallom amit mások mondanak...."

Pontosan! Idézgeted amit írtam, de hogy-hogy nem azt a linket olyan szépen átsiklottad, amiben arról írnak, hogy már 18 éve viszik ki a németekhe a Simsonokat, mint a huzat, mert neked van egy teóriád, meg se hallasz mást, és nehogy azt mond, hogy te találtad ki magadtól,ezt a veteránozást, hanem valaki beleültette a bolhát a füledbe valamelyik kocsmában, és ettől te még észérvekkel sem tágítasz. Majd egy 14 éves gyerek, aki egy 25-40 éves, motoron száguldozik, biztos ezt az életérzést keresi, és még véletélenül se azt, hogy nyugodtan mehet akár 70-el is, mert nem baszogatja a rendőr. Ugyanis kinn kicsit több a mobil fékpados robogóellenőrzés, de Simsont nem látni egy videón se. Na vajon miért? Az is megvan, hogy kimondottan azokat keresik amik a rendelet előtt kerültek forgalomba? Tehát sértetlen adattáblával. Aki csak nosztalgiából vesz ilyen, annak ez kikötés lenne? Meg ugye 30 év a veterán korhatár, és 90-es években még lehetett kapni boltban Simsont, vagyis nem mindegyik volt 2015-ben az. De szerinted aki bármiből 40 évest vesz az veteránozik, vagyis az a fiatal pár is aki ennyi idős panellakást vesz, az is csak a veterán érzést miatt veszi :)

Az ugye megvan, hogy a kereslet-kínálat hajtja az árakat, és nem azért lett drága drága egy Simson, mert veterán, hanem hogy ezalatt a bő 18 év alatt felvásárolták a még működő, vagy helyreállított motorokat az országban, és amiből kevés van, az drága.Ahogy a lakásárak is ezért mentek fel. Ugyanez a helyzet Trabanttal és a Warburggal is, csak ott nem a törvény kijátszása a cél, és max találkozókra járnak vele, szóval ezek nem tudom hogy jöttek ide. Lehet, hogy valaki nosztalgiából vett ilyen motort, de a többség a 40km/órás szabályozás kijátszására.

Részemről ennyi, kár olyanra pazarolni az időt, aki csőlátó,és szerintem nem is tudja milyen motorozni, mert tudná, hogy senki nem akar 40-el tötymörögni.

2023. júl. 10. 16:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Vannak am 50-es valtos motorok hello. Keress rá. Igaz kínai főleg, de van.
2023. aug. 7. 19:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!