Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit teszel mikor egy autó...

Mit teszel mikor egy autó nagyon közel jön hozzád, már szinte tolna téged előre?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy mész 90-100 között lakott területen kivül. Senki nem mondhatja hogy lassan mész mert a maximumm megengedett felett vagy, viszont mögötted jön valaki aki nem bir a forgalom miatt vagy a beláthatatlan utszakaszok miatt megelőzni, pedig gyorsabban akarna haladni. Türelmetlen, ezért nagyon közel jön mögötted.
2023. júl. 7. 02:58
A kérdező szavazást indított:
Büntetőfékezek
Lasssitok, hagyom hogy megelőzzön, akár le is húzódok
Figyelmen kivül hagyom
Még gyorsabban megyek.
Lassitok de nem büntetőfékezek. Lehet igy észreveszi magát.
26 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Felkapcsolom a hátsó ködlámpát.
2023. júl. 7. 03:02
 2/15 A kérdező kommentje:
Beszokott válni?
2023. júl. 7. 03:03
 3/15 anonim ***** válasza:
67%
Igen. Olyan autóm van, aminek hátul 1-1 nagy lámpabúrája van, amiben minden benne van. Tehát nem külön van a ködlámpa. Ráadásul mind a két búrában van ködlámpa, nem csak 1, mint sok autónál. Emiatt egyrészt azt hiszik, hogy féklámpa, másrész sötétben kivakítja a mögöttem jövő szemét, így kénytelen lesz vagy megelőzni vagy lemaradni.
2023. júl. 7. 03:13
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én éjszaka indulok a munkába és a vadak (őz, szarvas stb.) miatt csak 60-70-nel megyek, így sűrűn utolérnek az legális 90 km/h-t tartó vagy annál gyorsabb autók. Én elveszem a gázról a lábam és ahol tudom elengedem őket. Múltkor még egy buszmegállóba is lehúzódtam, mert folyamatos záróvonal volt.
2023. júl. 7. 03:24
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

"Beszokott"

Amikor valaki hamarabb tanul meg vezetni, mint írni.

2023. júl. 7. 04:37
 6/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Általában nem jellemző, hogy valaki ennyire rámenősen, nem tart követési távolságot mögöttem

Viszont, ha előfordul és úgy ítélem meg, hogy az illető valószínűleg elmebeteg, lassítok és kirakom az indexet, hogy lássa előzzön meg nyugodtan, b varriáció, hogy pár másodpercre félreállok egy út széli parkolóba, vagy buszmegállóba, majd folytatom az utat.

Fiatalabb koromban összeállítam az ilyenekkel óberkodni, de idővel rájöttem, hogy hagyni kell a francba mindenkit a saját tempója, idegrendszere, temperamentuma szerint vezetni, így én se idegelem fel magam, meg nem is keveredek akaratom ellenére road rage-s szituációkba, amiből csak nagyobb baj lehet.

2023. júl. 7. 04:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell hogy toljon, időnként akkor is el szoktam engedni a nálam gyorsabbakat. Főleg kanyargós, hegyi utakon, ahol kevés a biztonságos előzési lehetőség, ha látom, hogy mögöttem a kanyarokat jól ismerő helyi autó jön, aki gyorsabban tudna haladni, akkor a következő alkalmas helyen, pl. buszmegállónál félrehúzódással el szoktam engedni, hogy hadd menjen. Így ha nincs mögöttem senki, nem feszélyez az, hogy akár a saját biztonságos tempómnál is kicsit lassabban haladok, mert először járok azon az úton és nézelődni szeretnék.
2023. júl. 7. 05:20
 8/15 anonim ***** válasza:
15%

Ha ennyire idegesít hogy közel mennek hozzád akkor nem kellene vezetned.

Menj ki Nápolyba és megtudod hogy mi az amikor közel mennek hozzád.

Ezek után össze fosnád ott magad.

2023. júl. 7. 05:30
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Minimálisan lassítok és ha látom, hogy belekezd az előzésbe hagyom.
2023. júl. 7. 06:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy megyem tovább mintha ott sem lenne, majd ha lesz lehetőség kicsit lehúzódok és megelőz.
2023. júl. 7. 07:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!