Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Relatíve nagyobb súllyal...

Relatíve nagyobb súllyal teljesen felesleges kisebb motort venni?

Figyelt kérdés
105 kg a súlyom nagyjából és egyenlőre nem akarok nagyobb motorra jogsit amíg nem tanultam meg kisebbel rendesen menni. Mivel B-s jogsim van így az 50-es van egyedül amivel mehetek. 2 típus van amit kinéztem, mind a 2 aprilia. Az egyik AF-1 50 Europa, a másik RS 50. Az oké, hogy max 40 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, nem is hosszú nagy túrákra akarnék menni, de kérdés, hogy ilyen súllyal tudják-e esetleg ezt a sebességet?

ma 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Nem. 105 kg testsúllyal nagyon-nagyon kevés lesz az 50 köbcenti. 14 éves gyerekek súlyára van kalibrálva a futómű, a fékek, minden. Nem rosszból, de nem adok annak a motornak 1 évnél többet, ha azt rendszeresen fogod használni. Az meg a másik, hogy nagyon hülyén fogsz rajta kinézni. Legalább egy 300-as motor kéne neked kezdésnek, utána lehet feljebb menni 500-ra. (Én 14 éves koromtól robogóztam, utána egyből 500-ra mentem és nem bántam meg.)
ma 12:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak a probléma azzal van, hogy max babettán ültem több, mint 10 éve, tehát nem igazán van rutinom. 125-re külön meg feleslegesnek gondolnám a jogsit, mert, akkor már korlátlanra raknám le, de addig meg nem akarok nagyot amíg nem vezettem kisebbet sem.
ma 12:41
 3/7 anonim ***** válasza:
59%

Figyelj, apukám 48 évesen úgy tette le bukás nélkük a korlátlan jogsit, hogy utoljára simsonon ült a '90-es években. Ő is 100 kg körül van a 2 méteres magasságához. Első 2-3 alkalommal kisebb motorokra ültették rá (125, 300, utána jött a 650). Konrkétan nem fért el ezeket a kicsi motorokon és várta már, hogy vége legyen a szenvedésnek. Hogyha minimális érzéked van hozzá akkor mehetsz egyből korlátlanra is akár, általában az iskoláknak a leggyengébb, legkezdőbb motorjaik vannak ebben a kategóriában. Utána persze ha megvan a jogsi, nem kötelező egyből 1000-es sportmotort venni, lehet 500-assal gyakorolni 1-2 évig. Hogyha nem tervezel nagyobbra menni, akkor elég az A2-es jogsi.

Szerintem teljesen felesleges ennyi idősen (hogyha már mehetsz korlátlanra

akkor elmúltál 24), ekkora súllyal (ezt nem rosszból mondom, mert lehetsz mellé 210 centi is) ilyen kis motorral szórakozni.

Egyszer fater ráült a robogómra, alig akart alatta elindulni, pedig alattam ment 70-et is. Konrkétan szenvedett a gép, arról nem is beszélve, hogy a súlya alatt a sárvédő majdnem beelért a kerékbe. Hagytuk is az egészet. De most is felült az 500-as nakedemre, hasonló volt a történet, azonnal összenyomta a telókat. Ezt a súlyt ami neki van, egyszerűen nem bírja el egy "kis" gép.

ma 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Azokat a motorokat nem ismerem, de régen a Simson is rendszámos volt és 2 személyes és ment úgy akár 50-et is.

Akkor ezek is tudnak tán 40-et menni alattad.

ma 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

Szia.

Az "A" korlátlant csináld meg!!!

Teljesen mindegy, hogy nem ülltél még nagyobb motoron, meg már régen. Azért van a rutin tanfolyam és a forgalmi vezetés, hogy hozzá szokj annyira, hogy a sikeres forgalmi vizsga után már rá merj üllni egyáltalán egy nagy vasra. A rutint nem ott fogod megtanulni a tanfolyam ideje alatt, hanem a sikeres forgalmi vizsga után.

Súlyban én is 105-110 között mozgok átlagban, ez néha több. 185cm vagyok, szóval nekem sem igazán való egy 50-es. Nekem simsonom volt, de annak már 5 éve. Én azért szeretnék motorozni is, szóval én biztosan elmennék vele kanyarvadászatra, túrázni akár belföldön akár külföldön.

Tudom, itt nagyon sok ember van, aki a 80-as, 90-es években elment Romániába meg világkörüli útra is simsonnal meg jawa mustanggal is, de lássuk be azóta eltelt egy-két generáció korkülönbség és fejlődött a technika. Azóta gyártottak már motorokat is (már bocsánat, de tényleg), amik megbízhatóak. Ja, és azóta millióan vannak az utakon, nem úgy mint régen.

Aki azt mondja hogy egy simsonnal is lehet kanyarvadászatot tartani a mátrában az csak azért van, mert még nem üllt igazi motoron soha. Ezt szögezzük le, pont.

A1B felesleges, ha csak nem elég a 125-ös. De méreteidből kifolyólag én azt mondanám, hogy legalább egy 500-as, 600-as motort kéne venned. (Nekem is.) Az már A2-es jogsiba belefér. De ha életkorban megfelelsz, akkor menj rögtön korlátlanra.

Úgy sem rögtön fognak rá ültetni egy nagy vasra, ha kezdő vagy. Kapsz először egy 125-ös, 250-es, 500-as motort és utána üllsz majd valami nagyobbra, hogy szokd az erőt.

ma 14:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Simsont vegyél.
ma 14:54
 7/7 A kérdező kommentje:
3-as és 5-ös köszönöm a válaszokat, valószínűleg nem veszem meg a leírt motorok valamelyikét, hanem beruházok a maradék ruházatra és jelentkezek A korlátlan jogsira.
ma 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!