Kocsimosóban vagy otthon olcsóbb autót mosni?
Figyelt kérdés
ugyértem, hogy otthon ha magasnyomásúval mosom és kb annyi vizet használok mint a kocsimosóba (a mosófolyadékot nem beleszámítva), akkor kb melyik az olcsóbb? nem voltam még kocsimosóbam sem, meg mivel fiatal vagyok, még a számlákkal se foglalkoztam, hogy kb mi mennyi ezért kérdem itt, hátha valaki foglalkozott már ezzel2023. júl. 5. 09:19
11/15 anonim válasza:
#10 pedig ki is van írva mindig hogy extrém saras autót tilos bevinni lemosni.
13/15 anonim válasza:
Otthon olcsóbb ha van hozzá mindened, viszont sok helyen nem igazán nézik jó szemmel ha otthon levereted a kert végében vagy a kocsibeállón a ház előtt, esetleg az utcán mert az a víz vegyszeres ami a környezetre veszélyes is lehet, és az gyakorlatilag belemegy a talajba. Az autómosókba pedig erre van kialakítva megfelelő vízelvezető. Persze nem ez a kérdés hanem az ára. Nyilván otthon olcsóbb ha van mindened hozzá, magasnyomású stb... mert azzal érdemes ha alapos akarsz lenni. Én csak akkor viszem autómosóba ha igen csak vastagon van rajta a kosz. De ha csak egy pici por van rajta akkor slaggal lecsapatom sima vízzel majd mosószeres törlővel áttörlöm és utána szárazra. Ha elégé dzsuvás akkor szoktam csak mosóba vinni és akkor rendesen lemosom patikára, és akkor azért 2000 Ft-ot minimum beleszórok a gépbe. De ha csak azért megyek oda hogy a pici sarat meg havas latyakot leveressem róla magasnyomásúval akkor nekem elég ehhez 300 Ft és akkor azért kényelmes tempóba tudok haladni vele. Ha itthon áttörölgetem akkor arra nekem elég kb 10 liter víz vödörbe meg egy pici mosogatószer és 4 db rongy 2 vizes 2 száraz és ennyi.
14/15 anonim válasza:
Magasnyomású nélkül is lehet kocsit mosni, ez csak mostani úri passzió, vödör, szivacs, kefe, meg slag, esetleg törőkendő, vagy spec vegyszer, de semmi komoly beruházás nem kell.
15/15 Morzsi007 válasza:
Míg autómosóban 10 perc alatt elkészül a kocsi, addig otthon legalább egy óra, de minimum 50 perc, legalábbis nekem, nincs magasnyomású gépem és folyik mindenhol a habos víz az udvarban. 🙂 szóval otthon nem mostam autót jó pár éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!