Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsimosóban vagy otthon...

Kocsimosóban vagy otthon olcsóbb autót mosni?

Figyelt kérdés
ugyértem, hogy otthon ha magasnyomásúval mosom és kb annyi vizet használok mint a kocsimosóba (a mosófolyadékot nem beleszámítva), akkor kb melyik az olcsóbb? nem voltam még kocsimosóbam sem, meg mivel fiatal vagyok, még a számlákkal se foglalkoztam, hogy kb mi mennyi ezért kérdem itt, hátha valaki foglalkozott már ezzel
2023. júl. 5. 09:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Otthon nyilván olcsóbb, mert te tartod karban a mosóberendezést és nem foglalkozol a veszélyes szennyvízzel csak simán kiengeded a környezetbe.
2023. júl. 5. 09:22
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit használd már az agyadat. Csak egy nagyon kicsit próbáld meg.
2023. júl. 5. 09:26
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

fura lenen ha az automosóban olcsóbb lenne mint otthon, mert háát akkor önköltség alatt lenen a szolgáltatás

Az oktatás színvonala látszódik a kérdező logikáján:D

2023. júl. 5. 09:34
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván otthon olcsóbb, ezt nem is értem hogy gondoltad.
2023. júl. 5. 09:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Soha nem mostam kocsimosóban autót, de itthon RO (lágy)vízzel szoktam lemosni. A szűrő egy 120 literes hordóba szűri a vizet, és ennyi vizzel 2x átmosom vödörből és egy Tescos locsolószivattyúval le is öblítem, és egy Octavia, tehát nem kicsi autó. Ha a mosószert is hozzászámolom, akkor kb 2-300Ft lehet
2023. júl. 5. 09:44
 6/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
67%

A kézi kocsimosó minden csak nem olcsó, ahova járok ott 200 forint kb 1 perc, de ahogy néztem, ott a másodpercet is gyorsabban számolja a rendszer, szóval valószínűleg jó lesz az 50 másodpercnek is.

Szóval oda nem azért járunk, mert olcsó, hanem mert kényelmes egy 1500-2000 forintból nagyon szépen le lehet mosni egy átlag méretű kocsit, ráadásul ez nem tart tovább kb 8-10 percnél.

Nem kell vegyszereket venni, nem kell előkészülni, nem jár kosszal.

Ráadásul, ha megveszed azokat a vegyszereket, sampon, viasz stb.. ami egy ilyen helyen elérhető, csak több mosás után térül meg a költséged.

Nyilván hosszútávon otthon a legolcsóbb a kocsit mosni, ha azokat a dolgokat kiveszed a képletből amit írtam.

2023. júl. 5. 10:33
 7/15 Morzsi007 ***** válasza:
91%
Ha nincs semmi hozzá, akkor autómosóban olcsóbb, gyorsabb, és kényelmesebb. Ha vannak vegyszerek, eszközök, esetleg magasnyomású gép, úgy olcsóbban kijössz, de még mindig kényelmetlen az udvaron, utcán csinálni, előpakolás, stb, és minden habos, vizes lesz, folyik az udvaron a koszos, vegyszeres lé, ha meg nincs szilárd talaj, akkor még csak fokozza a dolgot.
2023. júl. 5. 10:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Míg kézi mosóban 300 forintért csak nagyon gyorsan leveretni tudod az autóról a sarat, addig otthon csacsi ragyira mosod 200 forintból sem. De ki akarja a sarat az udvarára mosni aztán azt is takarítgatni.
2023. júl. 5. 11:05
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Sarat? Nekem max poros szok lenni, pedig jó ha évi 2-3x mosom le, az meg meg se látszik a betonon. Nyári melegben hamar fel is szárad.
2023. júl. 5. 11:20
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Van aki 12kg földet hagy maga után a mosóban mert ott kell leverni a sarat az L200-asról 😀

De persze arra már nincs esze, hogy bele mossa vagy a rácsra rugdossa a föld darabokat majd beletapossa a csatornába.

2023. júl. 5. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!