Debremart kérdése:
Mi lehet a problémája a kuplungnak?
Figyelt kérdés
Az alany egy 1999-es Seat Toledo 1.6 sr AKL motoros autó. Nem rég volt benne cserélve kuplung (kb egy hónapja) mert megadta magát a szerkezet. Most két hete azt kezdte el csinálni, hogy gázadásra lejjebb megy a kuplungpedál, de ahogy leveszem a lábam a gázról rögtön visszaugrik. Néha pirosnál ilyen lüktető kopogó hangot ad. Ha ráteszem a lábam a kuplungra akkor lehet is érezni, de ha kinyomom a kuplungot akkor ez megszűnik. Ez garanciális dolog lehet? Vagy máshol lehet a hiba?2023. júl. 5. 09:00
11/13 A kérdező kommentje:
Na kipróbáltam a benyomott kuplungnál a motor mozgását, meg se moccan a motor, szóval nem az miatt van, viszont a motortérből nem igazán hallok kopogó zajt, most hogy álltam a sorompónál, hallottam egy kis ciripelést is, de ahogy kinyomtam a kuplungot abba maradt, de ahogy felengedtem megint nekiállt. Lehet valamit elcseszett és összetákolta és azért volt ott 4 hétig a kocsi? Csak most megadta magát a tákolás?
2023. júl. 5. 15:34
12/13 anonim 

válasza:

#11 Igen, akár lehet az is, hogy a kinyomócsapágyat nem cserélte és az a rossz. A lényeg hogy valamit elcseszett, vissza kell vinni és garanciában javíttatni.
13/13 A kérdező kommentje:
Pedig azt is vettem a szettbe és odaadtam azt is és visszaadott minden régi alkatrészt. Egyébként azóta hogy ezt elkezdte a váltás is sokkal könnyebben megy. Lehet csak kilazultak a csavarok? Az a baj hogy le lesz rendezve egy majd ha lesz ideje megnézivel. Meg ha el is viszem akkor megint ott lesz 4 hétig? Aztán ráfogja az alkatrészre hogy az volt a selejt. Így nem akarok vele foglalkozni.
2023. júl. 6. 08:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!