Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi szükség van 713 lóerős...

Mi szükség van 713 lóerős autók gyártására? (Árpád hídon történt gázolás)

Figyelt kérdés
A 24. hu-n jelent meg egy cikk (lásd: [link] ) , amely az Árpád hídon versenyző autó paramétereit részletezi. Ezzel kapcsolatban merült fel bennem, hogy a hol a világon lehet 300 km/h sebességgel száguldozni egy ilyen autóval? Éppen ezért értelmét sem látom, hogy mi indokolja gyártói oldalról, hogy ilyen felszereltségű autót gyártsanak?

2023. júl. 4. 15:05
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
23%
Pici a pöcő = erős az autó.
2023. júl. 4. 15:08
 2/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem a 713 loeros kocsival van a baj, hanem az emberrel aki vezeti.
2023. júl. 4. 15:08
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a végsebesség a lényege egy erős autónak. A gyorsulás, a hang, a vezetési érzet. Egy 150 lovas autóval is lehet manapság már 250-el menni, az nem nagy dolog. Illetve egy 100 lóerős autóval is lehet

nagyon komoly halálos balesetet okozni.

Nem az autóval van itt a baj, hanem a sofőrrel.

2023. júl. 4. 15:11
 4/30 Koaxk Ábel ***** válasza:
26%

Tudom ez nem válasz a kérdésedre, de a német autókban 250km/óra limitálás van, szóval vagy mókolt a kocsi, vagy a cikk szimplán hatásvadász.

Egyébként magam is sportautó szerető emberként, azt tudom mondani, hogy nem a végsebességet szeretem az ilyen kocsikban, hanem a gyorsulást, és mindig is lesz AMG, M, RS és egyéb modellekre igény, nem beszélve a szuper sportkocsikról.

2023. júl. 4. 15:11
 5/30 A kérdező kommentje:

#2 Tökéletes meglátás, ezzel egyet is értek, de engem az a része érdekelne kifejezetten, hogy gyártói oldalról mi indokolja, hogy 300 km/h-s monstrumokat gyártsanak?

T.f.h. valaki rendeltetésszerűen használja az efféle típusú autóját, 30-as táblánál 30-cal megy.. stb, akkor mi öröme származik abból, ha csupán papíron elmondhatja, hogy amúgy ennyivel is tudna menni a járgány?

2023. júl. 4. 15:13
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
#4 nem kell feltétlen mókolni, ilyen autóknál feláras extra a limiter eltörlése. De persze utólag is ki lehet ütni.
2023. júl. 4. 15:13
 7/30 anonim ***** válasza:
63%
#5 ha ez ilyen kérdéseket vet fel nálad, akkor valószínűleg hiába is magyaráznánk. A végsebesség csupán egy dolog, kb az a legkisebb jó egy ilyen autóban.
2023. júl. 4. 15:15
 8/30 A kérdező kommentje:
Nyugodtan magyarázzátok, nem értek ilyen szinten az autókhoz, ezért is tettem fel a kérdést. A gyorsulás, vezetési élmény részét is megértem, nyilván teljesen más.
2023. júl. 4. 15:17
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

5-ös sokak számára például nem csak az egyenes uton vala gyorsulgatás az élmény

hanem kanyargos uton fékezés gyorsulás stb.

2023. júl. 4. 15:18
 10/30 anonim ***** válasza:
75%

A németeknél ezért van még korlátozás nélküli autópálya, meg sok versenypályán pályanap, hogy legyen értelme az ilyen értelmetlenül erős autóknak.

Ugye az autógyártás szó szerint a német gazdaság motorja.

2023. júl. 4. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!