EGR szelepnél nagyon szivárog az olaj. Cserére lenne szükség. De én ezt EGR szelep kiváltóval szeretném megoldani. Honnan tudnám a nekem megfelelőt beszerezni?
2001 Volkswagen Passat B5.5 1,9 PD TDI
Csere után ki is lenne üttetve az EGR. Előny lenne ha gyors csatlakozós lenne az egyszerűbb beszerelés érdekében.
Válaszokat előre is köszönöm.
#8 Nem fogok kötekedni, de olvass utána, hogy a dízelek hogyan pörgetik szét magukat. Ha az EGR gyullad ki az nem végzi ki a motort, nem pörgeti szét.
Igen nem csak BMW, OPEL is és szinte bármelyik megcsinálhatja aminek kellőképpen halott a turbója és van benne EGR. Itt a kulcs az EGR, mivel a kipufogó gáz egy részét vezeti vissza a szívó részbe. Ergo nincs EGR a kipufogón át megy ki minden a környezetbe, az elégetlen olaj is meg a többi.
Az EGR a környezetvédelmi normák miatt alkalmazzák, sok esetben hulla feleslegesen, mert a műszakivizsgán bizonyos motorok esetében olyan tágak a határok, hogy azokat simán hozza a nélkül is. Innentől az ember önérzetén múlik, hogy mit kezd vele.
Az EGR egy csomó meghibásodást hozott magával, elkoszolódott szívósorok, olajban ázó fojtószelep és társai.....
9: Azért ez a hulla felesleges jelző erős. Nem azért van benne, hogy az autó átmenjen a műszaki vizsgán, hanem hogy a környezetvédelmi normának megfeleljen, ami biztosítja a kisebb légszennyezést, így az emberek egészségének védelmét.
Az a sajnálatos, hogy ez nincs megfelelően visszamérve műszakin, ezért simán átmegy egy kókányolt dízel is. Emiatt valóban az ember önérzetén múlik, hogy mit kezd vele. Ez pedig azt jelenti, hogy az emberek jelentős része lelkiismeretfurdalás nélkül heréli ki a dízelek különböző környezetvédelmi segédberendezéseit.
Keményen ellenőrizni kéne ezek működését, és a tulajdonosokat záros határidőn belüli javításra kötelezni, ennek mulasztását pedig büntetni.
Ami segíthetne még szerintem, ha a környezetvédelmi rendszerek alkatrészeinek árát valahogy beszabályoznák, vagy támogatnák az ilyen javításokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!